Plantenwand in winkelcentrum Rotterdam

donderdag 6 september 2012
timer 2 min
Het mens- en milieuvriendelijke winkelcentrum de Groene Passage in hartje Rotterdam heeft  bij de hoofdgang een plantenwand van bijna 10 vierkante meter. De kant en klare groene wand, van Mobilane in Leersum,  is eind augustus opgeleverd. Het voor Nederland unieke winkelcentrum van ongeveer 3.000 vierkante meter trekt milieubewuste consumenten uit de wijde omgeving van Rotterdam.

Voorzitter van winkeliersvereniging de Groene Passage, Marc van Remundt: “Ons groene winkelcentrum bestaat 15 jaar en wij waren al een tijd op zoek naar een kant en klare, groene plantenwand, eigenlijk zowel voor binnen als voor buiten. Nadat wij ons verdiept hadden in de beschikbare systemen kozen wij voor de LivePanel Indoor van Mobilane.

 

Met name het geringe waterverbruik, lange levensduur en de unieke techniek waarmee automatisch water en plantenvoeding wordt gegeven, sprak ons zeer aan. De natuurlijke uitstraling en de geluiddempende en luchtzuiverende werking van de plantenwand zijn als vanzelfsprekend zeer belangrijk voor winkelcentrum de Groene Passage”.

 

Opbouw

De plantenwand is opgebouwd uit waterafstotende steenwolpanelen met een substraatkern. De modules van 100 x 60 cm zijn stapelbaar. De wandconstructie zonder planten heeft een dikte van  16,4 cm. De wandbelasting is maximaal 60 kilo  per vierkante meter inclusief het geïntegreerde irrigatiesysteem. Het LivePanel Indoorsysteem is afgewerkt met een omlijsting van gepoedercoat aluminium.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel