Plan Tij wint Water, Wonen & Ruimte Award 2011

vrijdag 14 oktober 2011
timer 2 min
Plan Tij in Dordrecht is de winnaar geworden van de Water, Wonen & Ruimte Award 2011. Dat is donderdag op het Nationaal Water, Wonen & Ruimte Congres in Rotterdam bekendgemaakt.

Runner-ups zijn de Blauwe Verbinding in Rotterdam en de Maasvilla’s in Ohé en Laak. De Water, Wonen & Ruimte Award is een initiatief van het vakblad Water, Wonen & Ruimte, een uitgave van Elba Media.

 

geld te verdienen met water

De vakjury, bestaande uit 20 water-wonen-en-ruimteprofessionals, zocht dit jaar nadrukkelijk naar voorbeeldprojecten die aantonen dat het mogelijk is om geld te verdienen met water. Achttien projecten haalden de longlist, waaruit de jury de drie meest in het oog springende projecten nomineerde. Na een volgende selectieronde kwam Plan Tij in Dordrecht als beste project uit de bus. Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, reikte de award uit.

 

Ritme van eb en vloed in Plan Tij

Plan Tij is een jonge woonwijk met 2 hectare natuur en 96 woningen waar wordt geleefd op het ritme van eb en vloed. De woningen liggen verspreid door het gevarieerde landschap met natuurlijke oevers en hebben een directe relatie met het water van de Vlij, onderdeel van de Biesbosch. ‘Plan Tij en de andere twee projecten laten zien dat water ook geld kan opleveren. Daardoor is de impact van deze award veel groter dan die van alleen aan water gerelateerde projecten. Dit zijn de voorbeelden voor iedereen die bezig is met gebiedsontwikkeling’, aldus Jan-Willem Wesselink, hoofdredacteur van vakblad Water, Wonen & Ruimte.

 

Tweede jaargang

De Water, Wonen & Ruimte Award werd dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. Vorig jaar bestond de award uit twee categorieën, met als winnaars Goese Schans uit Goes (categorie Plan) en De Gouden Kust in Maasbommel (categorie Gerealiseerd).

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel