Philip Breedveld - Archivolt Architecten

maandag 14 mei 2012
timer 1 min
“Het lijkt alsof het concept voorop staat, maar in onze praktijk is het juist andersom. Je moet eerst goed kijken welke eisen aan de gevel gesteld moeten worden.

“Het lijkt alsof het concept voorop staat, maar in onze praktijk is het juist andersom. Je moet eerst goed kijken welke eisen aan de gevel gesteld moeten worden. Het comfort en het gewenste binnenklimaat leiden tot een klimaatconcept, toegespitst op het specifieke gebouw en waarin de gevel een rol heeft. Slimme gevels moeten doen wat ze moeten doen en dat hoeft niet te betekenen dat alle techniek in de gevel moet worden geconcentreerd.  Techniek is niet een doel maar een middel, net als slimme gevels. En de gevel heeft niet in de laatste plaats een representatieve functie, waar stedenbouwkundige randvoorwaarden aan zijn gekoppeld, of, bij cultureel erfgoed, ook directe eisen als gevolg van de verschijningsvorm.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel