Partij voor de Dieren scoort goed in de zakelijke vastgoedmarkt.

dinsdag 11 september 2012
timer 2 min
Uit de stemwijzer voor de bouw ‘BouwStemtWijzer’ blijkt dat ondanks de crisis, de bouwsector nadrukkelijk vraagt om verregaande maatregelen om duurzaamheid te stimuleren. De meerderheid van de professionals uit de sectoren zorg, onderwijs en kantorenmarkt zijn voorstander van het verduurzamen van de vastgoedsector. Opvallend is ook dat, het programma van de Partij voor de Dieren (PvdD) het meeste aansluit bij de antwoorden van bouwprofessionals in de onderwijssector (28,5%) en bouwprofessionals in de zakelijke vastgoedmarkt (27,8%).

Een opvallende constatering uit de stemwijzer is dat een groot deel van de bouwprofessionals voorstander is van verregaande maatregelen om duurzaamheid in de sector verder te reguleren. 62% van de professionals vindt dat zorginstellingen in de nabije toekomst alleen nieuwbouw mogen plegen als het gebouw bewezen duurzaam wordt.

Energieneutraal

Bijna de helft (49%) van de professionals is het eens met de stelling dat alle opgeleverde nieuwbouw van kantoren binnen vijf jaar energieneutraal moet zijn. Tweederde (60%) van de professionals vindt dat nieuwbouw in de zorg niet is toegestaan, zolang de aanwendbaarheid van leegstaande panden niet als alternatief is onderzocht. Bouwprofessionals in het onderwijs (74%) vinden dat een duurzaamheidberekening verplicht onderdeel moet uitmaken van de bouwvergunning in het onderwijs. De professionals in de zakelijke vastgoedmarkt (61%) zijn van mening dat een verplichte duurzaamheidberekening onderdeel moet uitmaken van de bouwvergunning.

Partij voor de Dieren favoriet

Sinds de lancering in augustus is de stemwijzer voor de bouw ruim 2800 ingevuld door bouwprofessionals uit het zorgveld, de onderwijssector en de zakelijke vastgoedmarkt. De meerderheid van de respondenten komt uit de zakelijke vastgoedmarkt. Met name bij bouwprofessionals in de onderwijssector (28,5%) en zakelijke vastgoedmarkt (27,8%) scoort de PvdD goed.

GroenLinks  

Na de duidelijke voorkeur voor de PvdD hebben professionals in de onderwijssector een voorkeur voor GroenLinks (17,1%) en vervolgens de ChristenUnie (12,6%). De zakelijke vastgoedmarkt heeft na de PvdD een voorkeur voor de SP (22,9%) en daarna voor het programma van D66 (18,2%). Bouwprofessionals in de zorgsector geven hun voorkeur aan D66 (34%), op de voet gevolgd door de PvdD (27,7%). Uit de stemwijzer blijkt dat het CDA de minste voorkeur geniet onder bouwprofessionals; het zorgveld (4,2%), de onderwijssector (7,6) en de zakelijke vastgoedmarkt (2,9%).

Bouwstemtwijzer

Op basis van de partijprogramma’s zijn verschillende stellingen geformuleerd, om te bepalen welke partij het best aansluit bij de standpunten van de bouwprofessional. Deze stellingen zijn vervolgens voorgelegd bij de politieke partijen om hun standpunten te toetsten. De stemwijzer voor de bouw is te vinden op: www.BouwStemtWijzer.n

l

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel