Parkeren in crisistijd

maandag 5 maart 2012
timer 2 min
De crisis raakt ook parkeren. De exploitatie staat onder druk en nieuwbouwplannen worden uitgesteld of geschrapt. Volgens Rick Batelaan van de gemeente Amsterdam is dubbelgebruik van bestaande parkeerplaatsen een probaat middel tegen de parkeercrisis. Batelaan zegt dit in het expertpanel over in het zojuist verschenen themanummer Parkeren van Stedebouw & Architectuur.

Volgens Batelaan heeft de crisis ertoe geleid dat er minder bezoekers met de auto naar de stad komen en dat de bezoekersparkeerbezetting op straat en in openbare garages daalt. Daarnaast leidt de crisis in de woning- en kantorenmarkt volgens Batelaan tot minder vraag naar private parkeergelegenheid.

Dubbelgebruik

Amsterdam lost het probleem deels op door dubbelgebruik. “We kijken naar omzetverbetering door nieuwe doelgroepen te verleiden om niet-gebruikte parkeercapaciteit te vullen. Zo willen we met de RAI afspraken maken om hun parkeercapaciteit in te zetten als P+R-voorziening als er geen grote evenementen zijn. Zo maak je efficienter gebruik van bestaande parkeervoorzieningen.”

Sterarchitecten

In het themanummer Parkeren is er naast het expertpanel onder meer aandacht voor innovaties in parkeren, parkeergarages in Miami van sterarchitecten (na Frank Gehry en Herzog & deMeuron nu de beurt aan Zaha Hadid), ideaal parkeren in nieuwe stadshart Nieuwegein volgens KCAP, en de boost in fietsparkeren.

Meer weten? Bestel hier de editie Parkeren 2012 van Stedebouw & Architectuur

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel