Parkeren in afzinkkelder: nieuwbouw scheert langs persleiding rioolnet Amsterdam

woensdag 29 februari 2012
timer 2 min
Het Amstelkwartier is een nieuwe wijk in Amsterdam die gerealiseerd wordt aan de brede bocht in de Amstel, op de grens van het centrum en het groene hart. De wijk zal een brug slaan tussen Zuid en Watergraafsmeer. De nieuwbouwwijk krijgt een grootstedelijke maar vooral ook groene allure. Een ideale plek voor Amsterdammers die in de stad willen blijven wonen, maar behoefte hebben aan ruimte en groen.

In deze wijk realiseert Maarsen Groep kavel 4a. Hier worden  in totaal 139 luxe vrije sector
huurappartementen in twee volumes gebouwd. De hoofdaannemer is Waal bouw uit Vlaardingen.

Afzinkkelder

Het nieuwbouwbouwblok is opgedeeld in vier volumes die variëren in hoogte. Onder het blok komt een parkeergarage met 121 plaatsen. In verband met aanwezige persleidingen is gekozen voor een afzinkkelder, van MultiBouwSystemen BV. De persleiding ligt op 60 centimeter afstand van de toekomstige parkeergarage ). De leiding (diameter 100 centimeter) vormt een belangrijke schakel in het rioolnet van Amsterdam. 75 Procent van het afval van Amsterdam gaat door deze leiding.

Twee secties

De afzinkkelder heeft een totale oppervlak van 167 x 25 meter. Op het maaiveld neergezet zakt de kelder in enkele dagen gecontroleerd de grond in. De afzinkkelder bestaat uit twee secties. De eerste sectie van de kelder (80 x 25 meter) is probleemloos afgezonken, de tweede helft start maandag. Een uiterst nauwkeurige en omzichtige klus voor de twaalf grote rupsgraafmachines die het afzinken moeten klaren, want juist daar ligt de leiding vlak langs.

http://multibouwsystemen.nl/nieuws.asp?section=nieuws&item=1109

Meer weten over Parkeeraccommodaties? Bestel hier de editie Parkeren 2012 van Stedebouw & Architectuur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel