Parkeergarage P&R station Elst op basis van Design & Build contract aangenomen

vrijdag 23 maart 2012
timer 1 min
Continental Car Parks heeft de Design & Build overeenkomst met NS Stations ondertekend voor de Parkeergarage P&R station Elst. De parkeergarage met een totale capaciteit van circa 590 parkeerplaatsen is in samenwerking met MH1 architecten uit Maastricht ontworpen.

De garage bestaat uit totaal 4 parkeerlagen met afgeronde hoeken. De gevel van staal en natuurlijke beplanting past goed binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden van de gemeente Elst.

 

Hellingbanen aan buitenzijde

De hellingbanen zijn gepositioneerd aan de buitenzijde bij het spoor, zodat er aan de binnenzijde in samenspraak met de omliggende kantoren een rustig binnenhof kan ontstaan. De parkeergarage is uitgewerkt op basis van éénrichtingsverkeer, aparte voetgangerspaden en ontwikkelt met rank en slank bouwsysteem zodat de gebruikersvriendelijk maximaal is. Continental Car Parks is geselecteerd op basis van het beste ontwerp, prijs, planning en onderhouds- en beheerskosten. De realisatie staat gepland voor eind 2012.

Meer weten? Over actuele ontwikkelingen in parkeerfaciliteiten. Bestel hier het themanummer Parkeren 2012 van Stedebouw & Architectuur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel