Overzicht debouwtwittert nu uitgebreid naar 500 namen

dinsdag 7 februari 2012
timer 2 min
Twitter in en over de bouw is sterk in opkomst, de website www.debouwtwittert.nl geeft het overzicht. De lijst startte in september 2011 met 200 namen. Nu zijn er al 500 twitteraars opgenomen die twitteren over bouw, vastgoed, infrastructuur en installatietechniek.

Nieuw is een kolom die aangeeft waar men werkt, van aannemer tot en met toeleverancier. Naast bedrijfsaccounts, zijn er persoonlijke twitteraccounts bijgekomen.


 

Focus op bouwketen
DeBouwTwittert is een initiatief van communicatiebureau DeJong&Verder, dat focust op de bouwketen. Bij het speuren op Twitter naar uitbreiding van de lijst constateerde het bureau dat veel mensen en organisaties al eerder werden gesignaleerd, maar in een half jaar tijd nauwelijks aanwas in aantallen en structuur hebben gerealiseerd. Dat duidt er op dat velen enthousiast maar ondoordacht zijn begonnen. Ook maakt de lijst duidelijk dat het aantal twitteraars dat dit nieuwe medium structureel inzet in marketing en communicatie nog niet zo groot is.
De lijst is bedoeld om te informeren en te inspireren en helpt te bepalen wie interessant zijn om te volgen, maar ook bij het vaststellen van je eigen koers op Twitter.
Smileys waarderen tweets
Grote kans dat wie twittert over het bouwproces in de breedste zin van het woord op deze website staat. Er staan bouwbedrijven in, architecten, leveranciers van producten en materialen, adviseurs en makelaars. Wat de lijst bijzonder maakt is een sympathieke waardering met 3 smileys over de mate van autonomie, kennisdeling, balans en dialoog. Bij de samenstelling van de lijst is gekeken of tweets focussen op het bouwproces, niet alleen eigen belangen promoten en is de ondergrens gelegd bij circa 300 volgers. De website bevat ook een lijst van veelbelovende twitteraars, nu 25. Zij hebben nog niet zoveel volgers, maar wel interessante informatie. Grote kans dat zij bij de volgende update in de grote lijst staan.
 
Bekijk de Twitterlijst op www.debouwtwittert.nl.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel