OV-terminals centraal bij TU Delft

maandag 29 augustus 2011
timer 2 min
Studenten organiseren tentoonstelling en symposium.

In Nederland is de afgelopen jaren veel in gang gezet om de infrastructuur geschikt te maken voor de Hogesnelheidslijn. Als onderdeel hiervan wordt een groot aantal stations verbouwd tot multimodale knooppunten, ook wel bekend als de Nationale Sleutelprojecten. De bouwwerkzaamheden aan deze stations blijven niemand onopgemerkt, maar toch is er tot op heden weinig bekend over de condities waaronder deze unieke en zeer complexe projecten worden gerealiseerd. Studenten van de faculteit Bouwkunde TU Delft organiseren daarom in september een tentoonstelling en symposium over de nieuwe OV-terminals van Nederland.

 

Overzichtstentoonstelling Station Centraal


Van 19 t/m 30 september 2011 is er in de faculteit Bouwkunde TU Delft een overzichtstentoonstelling van tien grote stationsprojecten in Nederland en België te zien. Er wordt aandacht geschonken aan Amsterdam ArenA, Amsterdam Centraal, Antwerpen Centraal (BE), Arnhem, Breda, Delft, Den Haag Centraal, Liège Guillemins (BE), Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal (foto).

Met ‘Station Centraal’, geïnspireerd door het gelijknamige boek, wordt een unieke overzichtstentoonstelling samengesteld met maquettes, tekeningen, publicaties en visualisaties van de genoemde stations. Het is voor het eerst dat zoveel maquettes en tekeningen van Nederlandse en Belgische OV-terminals bij elkaar gepresenteerd worden. De tentoonstelling is open voor publiek en gratis te bezichtigen gedurende openingstijden van de faculteit Bouwkunde.

Symposium Station Centraal


Tevens wordt er een symposium georganiseerd over de toekomst van de OV-terminals met sprekers van enkele nauw betrokken partijen, waaronder Spoorbouwmeester Koen van Velsen, ProRail, NS Poort, Benthem Crouwel Architekten en Mijksenaar. Aansluitend zal een debat plaatsvinden tussen de deze partijen en het aanwezige publiek bestaande uit studenten en geïnteresseerden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel