'Oud-Rochdale-topman vervalste brief voor bonus'

donderdag 23 februari 2012
timer 1 min
Oud-topman Hubert Möllenkamp van de woningstichting Rochdale heeft de handtekening van zijn terminaal zieke voorganger vervalst, om een jaarlijkse bonus van tienduizenden euro's te ontvangen. Ook organiseerde hij voor duizenden euro's privéfeestjes op kosten van Rochdale.

Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van een tussenvonnis van de rechtbank in Lelystad. Rochdale hoopt de door Möllenkamp aangerichte miljoenenschade op hem te verhalen.

Bonus
De woningstichting heeft Möllenkamp in 2009 ontslagen toen bleek dat hij had gesjoemeld met omvangrijke vastgoedtransacties. Rochdale meent voor 6 miljoen euro door de ex-bestuurder te zijn opgelicht. Het Openbaar Ministerie maakte onlangs bekend Möllenkamp, zijn echtgenote en enkele zakenpartners te willen vervolgen voor verduistering en het aannemen van respectievelijk betalen van steekpenningen.

Brief
Vanaf 1991 heeft Möllenkamp zichzelf een jaarlijkse bonus toegekend van ruim drie maandsalarissen, met behulp van een brief die door zijn voorganger Leo Mulder zou zijn geschreven, meldt de krant. Mulder was op dat moment in  de eindfase van een terminale ziekte, hij overleed een week later. Daardoor kon hij volgens de rechtbank geen aanspraak  maken op de bonus.

 

(bron: Elsevier)

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel