Optoppen: een opwaartse trend

vrijdag 13 september 2024

In de voortdurende zoektocht naar efficiënt ruimtegebruik en stedelijke verdichting, is optoppen een trend die steeds meer aan populariteit wint. Het concept van optoppen omvat het toevoegen van extra verdiepingen bovenop bestaande gebouwen en constructies. Ook voegt men hier vaak ‘buiten’ aan toe; dakterrassen, balkons, gemeenschappelijke ruimtes, etcetera. Dit biedt een innovatieve oplossing voor het tekort aan ruimte, maar brengt ook uitdagingen met zich mee.

Waterdichting

Het creëren van extra woonruimte bovenop bestaande gebouwen vereist grondige aanpassingen en zorgvuldige planning, met speciale aandacht voor waterdichting. Een goede waterdichting is essentieel om de onderliggende constructie te beschermen tegen mogelijke lekkages en vochtschade. Triflex biedt hierin de oplossing.
De afdichtingssystemen van Triflex zorgen voor een waterdichte afdichting, doordat ze vloeibaar worden aangebracht en de constructie omsluiten als een tweede huid. Vocht krijgt hierdoor geen kans om de constructie binnen te dringen.

Duurzaamheid

De afdichtingssystemen van Triflex spelen ook een cruciale rol bij het bevorderen van duurzaamheid in optopprojecten. Doordat vochtschade wordt voorkomen, wordt de levensduur van de constructie verlengd. Hierdoor zijn frequente reparaties en vroegtijdige renovaties niet nodig, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk op de lange termijn.

Esthetische uitstraling

Bewoners willen niet alleen een functionele en duurzame bescherming tegen waterindringing, maar ook een aantrekkelijke buitenruimte om van te genieten. De afdichtingssystemen van Triflex bieden een breed scala aan afwerkmogelijkheden, variërend van verschillende kleuren tot texturen en patronen. Zo krijgen ontwerpers de vrijheid om het optopproject naadloos te integreren met de architectuur van het gebouw en de gebouwde omgeving. Alles over de verschillende kleur- en afwerkmogelijkheden lees je hier.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op via +31(0)38 460 20 50, info@triflex.nl of via het contactformulier.

Bron: Triflex