Openbaar kunstwerk Spineway is digitaal gefabriceerd
Spineway is opgebouwd uit meerdere geprefabriceerde segmenten die qua structuur op kettinglijnen lijken, waarbij ieder onderdeel leunt op het andere. De structuur bestaat uit 1.009 aluminium spalken die bij elkaar worden gehouden door 19.429 klinknagels. Het geheel wordt ondersteund door twaalf prefab-betonnen voetstukken bovenop een betonnen plateau dat twee stoepranden verbindt.
Foto door Texas by Air
Het lichtgewicht kunstwerk is 6 meter hoog, een kleine 20 meter breed en in 22 verschillende gradaties van groen en blauw gekleurd. Deze lijken samen te vloeien door zonlicht, dat door kunstzinnig vormgegeven uitsneden in de segmenten schijnt, waardoor het kunstwerk gedurende de dag van kleur lijkt te veranderen. ’s Nachts wordt Spineway verlicht door diverse LED-lampen.
Foto door MARC FORNES/THEVERYMANY
Spineway is dit jaar gerealiseerd op een kruispunt waar de Cincinnati Avenue Corridor eindigt en de Park-University Corridor begint. Het kunstwerk is dan ook bedoeld als verbinding tussen twee wijken. Tevens dient het als poort voor het populaire San Antonio’s Woodlawn Park.
Foto door MARC FORNES/THEVERYMANY
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
OVL Awards voor innovaties openbare verlichting
11 okt om 07:00 uurWelke ideeën leveren een aantoonbare bijdrage aan de professionaliteit, effectiviteit en/of kwaliteit van het…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt om 07:30 uurTijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Amsterdam behoort tot top 20 smart cities
11 sep om 07:30 uurOp de jaarlijkse internationale ranglijst van steden op basis van hun economische, technologische en humane…
Ethiek van kunstmatige intelligentie in openbare ruimte
27 aug om 07:30 uurKunstmatige intelligentie - artificial intelligence (AI) - wordt al langer toegepast als belangrijk hulpmiddel…
Podcast: kunstmatige intelligentie in de bouwsector
21 aug om 08:30 uurWelke rol speelt kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) in de bouw en hoe gaat AI de toekomst…
Super Skin voor gevels en interieurs in Ahoy
24 jul om 07:30 uurTijdens ARCHITECT@WORK, op 11 en 12 september in Rotterdam Ahoy, staat er onder het motto 'Super Skin' een…
De vele toepassingen van het veelzijdige bamboe
19 jul om 07:30 uurDe wereld van het circulair en biobased bouwen krijgt nieuwe impulsen dankzij het boek Booming Bamboo. In deze…
Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar
30 mei om 07:30 uurMartin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…
Reactie toevoegen