Op weg naar democratische stadsontwikkeling.

woensdag 25 januari 2012
timer 1 min
De huidige stedenbouw is sinds de crisis in een nieuwe fase beland. Niet langer is aanbod de dominante factor, maar zal juist de vraag domineren. Er ligt een grote focus op herstructurering van de bestaande stad en op het transformeren van gebouwen die hun oorspronkelijke functie hebben verloren.

Transformatieprocessen worden echter nogal eens gehinderd door eigendomsverhoudingen, bestemmingsplannen en monofunctionaliteit, zoals in het geval van bedrijventerreinen. Wat is er nodig om de hindernissen te slechten en transformatieprocessen vlot te trekken?

Deze en andere vragen komen aan de orde in de door FASa/dE, Forum voor Architectuur en Stedenbouw a/d Eem, georganiseerde architectuurcafé in de ZEEPfabriek in Amersfoort. Een van de sprekers is Frank Bijdendijk met een lezing over democratische stedenbouw en Solids. Daarnaast wordt er een Amersfoortse Solid case behandeld.

Architectuurcentrum KadE is van naam veranderd. De nieuwe naam is FASa/dE, Forum voor Architectuur en Stedenbouw a/d Eem

Bijeenkomst: Solids: de weg naar democratische stadsontwikkeling Datum: 6 februari 2012

Aanvang: 20.00 uur

Toegang gratis

locatie: ZEEP architecten, Kleine Koppel 31, Amersfoort

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel