Onzichtbare zonnepanelen

vrijdag 15 juni 2012
timer 1 min
Een zon-PV systeem dat er mooi uitziet en volledig is geïntegreerd in het hellende dak wordt de nieuwe standaard. Inmiddels is het mogelijk zonnepanelen aan te brengen die in de dakbedekking zijn verzonken en zo een naadloos geheel vormen met het dak en de dakpannen (of andere dakbedekkingen).

Ontwerpers, aannemers en installateurs zien uit naar een echt fraai daksysteem voor de opwekking van duurzame energie. Stafier Solar Systems uit Zevenaar heeft een dergelijk systeem ontwikkeld dat nu nog met name buiten Nederland wordt toegepast. Deze zonnepanelen zijn Tüv gecertificeerd en uitvoerig getest op het gebied van opbrengst, waterdichtheid, stormbestendigheid en duurzaamheid.

 

In tegenstelling tot de zogenaamde “on top” systemen of “semi geïntegreerde systemen”, die vaak als lelijk worden omschreven, heeft het systeem van Stafier Solar Systems als belangrijkste esthetische eigenschap dat het een rij dakpannen vervangt waardoor de belijning in het dak behouden blijft.

 

De aluminium onderframes worden specifiek aangepast aan een bijzonder groot aantal typen dakpannen om zo de perfecte integratie te kunnen garanderen. Tevens zijn in de onderframes ventilatiegaten aangebracht die voorzien in natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen waardoor een maximaal rendement wordt gegarandeerd.

 

www.stafiersolar.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel