Online platform voor behoud en creatie van vitale wijken

dinsdag 17 januari 2012
timer 2 min
Woningcorporaties als Havensteder, Woonstede, Welbions, Portaal, Vestia en Ymere gaan samen met bouwconcern Dura Vermeer de uitdaging aan om via een online platform een antwoord te vinden op de vraag hoe ons land vitale wijken kan behouden en creëren. Na zes weken van online co-creëren sluit het platform en worden de beste ideeën geselecteerd en uitgewerkt tot business concepten.

Dura Vermeer introduceerde daarvoor de Innovatie Challenge  Medewerkers van corporaties en medewerkers van Dura Vermeer praten online  over een onderwerp dat speelt in deze economisch moeilijke tijd. Dinsdag 17 januari is het startschot voor de Challenge.

 

De woningmarkt in Nederland

Het onderwerp van de Challenge gaat over de woningmarkt in Nederland die zwaar onder druk staat. Door de stagnatie op de koopwoningenmarkt komen nieuwe ontwikkelingen nauwelijks van de grond en komen investeringen stil te liggen, met negatieve gevolgen voor wijken en leefbaarheid. Dit geldt voor zowel herstructureringswijken als voor gebiedsontwikkeling.

 

Deelnemers uitgedaagd

Op het online platform www.duravermeerchallenge.nl worden deelnemers uitgedaagd ideeën aan te dragen en eventueel te verrijken om deze impasse te verbreken. ‘Door met elkaar te delen, worden beide partijen wijzer en sterker. De Innovatie Challenge brengt mensen bij elkaar en is een nieuwe manier om gezamenlijk te komen tot oplossingen. Dergelijke oplossingen zijn de beste ideeën van twee werelden en dat maakt de Challenge een gedeeld succes’, aldus projectleider Marlien Oderkerk van Dura Vermeer.

 

De Innovatie Challenge gaat live op dinsdag 17 januari en duurt tot en met dinsdag 28 februari 2011.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel