Ondertekening partnerovereenkomst PCS-woningen

dinsdag 30 oktober 2012
timer 2 min
Bouwconcern Dura Vermeer heeft samen met vier dakspecialisten en zes installateurs een partnerovereenkomst voor haar PCS-woningen ondertekend. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Deze partijen zijn Unilin, Bouwkomeet, Ottenhof en Nijmeijer (levering en montage van de hellende daken) en Bemar, Breman, Kwekel, Schipper, Giesbers van der Graaf en Visser (installateurs). PCS is het door Dura Vermeer in eigen huis ontwikkelde bouwconcept voor het sneller, beter en goedkoper realiseren van woningen.

De partnerovereenkomst is gericht op een projectoverstijgende samenwerking voor de PCS woningen en andere grondgebonden woningen. Het is gebaseerd op openheid, transparantie en vertrouwen, gemeenschappelijke belangen en doelen en het continu werken aan verbeteringen, kostprijsbesparing en een optimale beheersing van het bouwproces. ‘Het is een samenwerking tussen de partijen waardoor sneller, beter/veiliger, leuker en goedkoper gewerkt kan worden’, aldus Hoofd Inkoop Philip Dam van Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed.

Projectovereenkomst

Eén van de afspraken is dat alle bouwpartners zo vroeg mogelijk in het bouwproces betrokken worden, omdat daar de invloed op de kosten en kwaliteit het hoogst is. Per project worden de projectspecifieke afspraken en doelen vastgelegd in een projectovereenkomst. Tevens wordt de samenwerking voortdurend door alle partners geëvalueerd en worden verbeterdoelstellingen vastgelegd. In tegenstelling tot het traditionele vechtmodel zet de partnerovereenkomst in op samenwerking met vaste partners. Hierdoor krijgt de klant het beste product tegen de laagste kosten geleverd en de meeste waarde voor zijn geld, aldus Dura Vermeer.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel