Omzet en werkgelegenheid in architectenbranche gehalveerd

donderdag 8 november 2012
timer 1 min
De omzet en werkgelegenheid in architectenbranche zijn tussen 2008 en 2011 gehalveerd. Het aantal voltijdbanen daalde sinds het begin van de crisis in 2008 van 19.500 banen naar 10.300. De omzet liep in die periode terug van circa € 1,7 miljard naar € 0,8 miljard. Dat blijkt uit de benchmark jaarcijfers 2011, die de BNA onder zijn leden heeft gehouden.

'De architectenbranche is hiermee één van de zwaarst getroffen branches in de Nederlandse economie. Dat is niet alleen erg voor de branche maar ook voor ons land,' aldus BNA-voorzitter Willem Hein Schenk.

 

'We moeten blijven investeren in en profiteren van nieuwe ontwerpoplossingen voor wonen, zorg, onderwijs, duurzaamheid en herbestemming. En dat gebeurt nu door de economische situatie, terugvallende investeringen en risicomijdende opdrachtgevers te weinig. Dat zien we duidelijk terug in de jaarcijfers over 2011. Om de verbeeldingskracht en oplossingen van architecten te blijven benutten roep ik particuliere en professionele opdrachtgevers, kabinet en gemeenten op in te zetten op goede architectuur. Voor henzelf, maar ook als collectief belang.'

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel