OMA ontwerpt paviljoen van Kanye West voor het Cannes Film Festival

vrijdag 25 mei 2012
timer 2 min
Met de première van Kanye West’s korte film Cruel Summer tijdens het Cannes Film Festival is een door OMA ontworpen paviljoen geopend. Het tijdelijke paviljoen, tot stand gekomen onder leiding van OMA partner Shohei Shigematsu, is een ‘zwevende’ piramide met een door Donda – het creatieve team van Kanye West – ontwikkelde bioscoop met zeven schermen.
Omgeven door zeven schermen wordt het publiek ondergedompeld in een spectaculaire nieuwe filmische ervaring. De film Cruel Summer is speciaal voor deze gelegenheid gefilmd in Qatar, gebruikmakend van een platform met zeven camera’s.
 
Piramide
De piramide is opgetild boven de rode loper en biedt zo de bezoekers zicht op Cannes en de Méditerranée. In samenwerking met Ar’Scene Evolutions heeft OMA het stalen frame van het paviljoen zo vormgegeven dat alle ruimtelijke en technische voorwaarden optimaal tot uitdrukking komen.
 
 
Shohei Shigematsu: “De piramide onderscheidt zich op subtiele wijze van de gebruikelijke witte tenten in Cannes en maakt tegelijkertijd de complexe configuratie van schermen, geluid en projectoren mogelijk. Wij zijn bijzonder enthousiast om samen met andere ontwerpers een prototype te ontwikkelen voor een nieuwe filmische ervaring.”
OMA’s vestiging in New York heeft voor het project samengewerkt met Donda en 2x4 Inc. Het paviljoen is alleen op 24 en 25 mei open voor publiek.
 
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel