Nominaties Hedy d'Anconaprijs 2012 bekend

donderdag 17 november 2011
timer 2 min
De jury van de Hedy d'Ancona-prijs 2012 heeft zes genomineerde projecten bekendgemaakt. Deze prijs wordt om het jaar uitgereikt voor een gebouw uit de zorgsector dat zich kenmerkt door excellente zorgarchitectuur. De jury had keuze uit 101 inzendingen.

De jury bezoekt begin 2012 de zes geselcteerde projecten. De jury bestaat uit Yvonne van Gils, directeur Landelijk Overleg Cliëntenraden, Harry Moeskops, lid Raad van Bestuur Amstelring Osiragroep, Edwin Oostmeijer, onafhankelijk projectontwikkelaar, Eline Strijkers, interieurarchitect, Annemieke Wensing, zorginkoper AWBZ regio Noordoost-Brabant en Koen van Velsen, architect en voorzitter van de jury. Jurysecretaris is Robert-Jan de Kort.

 

Ondersteuning zorgconcept

De Hedy d'Ancona-prijs richt zich specifiek op gebouwen in de zorgsector waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, architectuur en/of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen. De Hedy dAncona-prijs is een gezamenlijk initiatief van het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SfA) en TNO. Het Atelier van de Rijksbouwmeester en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteunen het initiatief. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. Het revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem won de prijs in 2010.

 

Zes nominaties

De zes nominaties zijn:

 

  • Wier+
    Een gesloten en beveiligd behandelcentrum van Stichting Altrecht voor forensische zorg van mensen met een lichte verstandelijke beperking.
  • De Korhoenders
    Een kleinschalig begeleid wonenproject in een naoorlogse woonwijk voor jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking door Woningcorporatie Welbions en Stichting De Korhoenders.
  • Ronald McDonald Centre
    Een sport- en gezondheidscentrum voor gehandicapte kinderen.
  • Dagbesteding Willem van den Bergh
    Twee verschillende dagbestedinggebouwen van 's Heeren Loo voor cliënten met een verstandelijke beperking.
  • Instituut Verbeeten Breda
    Een bestralingscentrum volgens healing environment ontwerpconcept.
  • Nieuwbouw Academisch Centrum Tandheelkunde
    Een faculteitsgebouw met onderwijs-, onderzoeks- en zorgfuncties van de Vrije Universiteit.

 

 

 

.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel