Nijmeegse scholieren bouwen eigen school

maandag 24 september 2012
timer 2 min
Leerlingen van Brede School Prins Maurits hebben vandaag zelf de eerste stenen van hun nieuwe schoolgebouw gelegd. Voor het oog van honderden belangstellenden droegen ze samen met professionele metselaars letterlijk hun steentje bij. Na de meivakantie kunnen de kinderen gebruik maken van het nieuwe pand aan de 25e straat Zwanenveld in Nijmegen.

De nieuwe vestiging van Brede School Prins Maurits biedt plaats aan een basisschool, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Het gebouw wordt rond 1 april 2013 opgeleverd. Huisvestingsspecialist HEVO is verantwoordelijk voor het ontwerp én de realisatie van het gebouw.

 

Feestelijke gebeurtenis

Bram Lobeek, projectleider bij HEVO: ‘Het metselen van de eerste steen is een feestelijke gebeurtenis om een volgende fase van het bouwtraject in te luiden. Omdat we de school voor de leerlingen bouwen, kregen ze vandaag zelf de hoofdrol. Uit elke klas is één leerling geselecteerd die mee mocht metselen. Hierbij is gekozen voor leerlingen die bijna jarig zijn of pas jarig zijn geweest.’ Mede namens Van Hontem architecten kregen alle kinderen na afloop een bouwplaat aangeboden om thuis verder te bouwen.

 

Goede voorbereiding

De bouw van het nieuwe schoolgebouw loopt vanwege de goede voorbereiding voorspoedig. Met een oppervlakte van 2.000 m² heeft het gebouw een bescheiden oppervlakte. Mede hierdoor duurt het bouwproces nog geen jaar. Lobeek: ‘We zijn in mei 2012 begonnen met de uitvoerende werkzaamheden en de kinderen kunnen na de meivakantie van 2013 al terecht op hun nieuwe locatie.’ De bouw van het nieuwe schoolgebouw wordt volledig uitgevoerd door HEVO. In opdracht van stichting Conexus zorgt HEVO voor zowel het ontwerp als de realisatie van het gehele bouwproject. Met een vaste, vooraf afgesproken prijs, worden kostenoverschrijdingen voorkomen. Dit is uniek in de bouwsector.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel