Nieuwe lijn Ecophon Wall Panel

maandag 23 januari 2012
timer 2 min
Ecophon, producent van akoestische oplossingen, introduceert nieuwe ontwerpen en kleuren voor de Ecophon Wall Panel-systemen. De veelzijdige akoestische wandpanelen zijn een efficiënte, eenvoudige en fraaie oplossing voor het optimaliseren van de geluidsomgeving in kantoren, scholen en ziekenhuizen.

De Ecophon Wall Panels zorgen op spraakhoogte voor effectieve geluidsabsorptie, als aanvulling op het akoestische plafond, en zijn tegelijk een aantrekkelijk onderdeel van de ruimte. Ecophon schakelde aanstormend designtalent in voor het ontwerpen van verschillende nieuwe designpanelen.

16 nieuwe moderne kleuren

Een team van experts selecteerde daarnaast 16 nieuwe moderne kleuren voor de panelen, elk met een eigen ‘smaak en aroma’. Het nieuwe randprofiel Thinline oogt subtieler en geeft nog meer mogelijkheden voor het zelf ontwerpen van allerlei combinaties en afmetingen. Een nieuwe web-designtool helpt daarbij.

Geluidsabsorptie op spraakhoogte

Ecophon Wall Panels zorgen op spraakhoogte voor een uitgebalanceerde geluidsomgeving. Geluidniveaus worden verlaagd, de nagalmtijd verkort en horizontale reflecties geabsorbeerd. In open kantooromgevingen is akoestiek cruciaal voor werkcomfort, concentratie, communicatie en prestatie en daarmee ook voor het voorkomen van stress. Ook gebouwen in de gezondheidszorg kennen vaak een minimalistisch interieur met harde, parallelle oppervlaktes. Spraakverstaanbaarheid, privacy en rust zijn hier essentieel. Als het gaat om onderwijsgebouwen zijn begrippen als concentratie, communicatie en horen en begrijpen van spraak van groot belang. In industriële gebouwen gaat het vaak om het beheersen van de geluidniveaus, de gezondheid van het personeel, de veiligheid en de reinigbaarheid. Ecophon Wall Panels houden rekening met al deze factoren. Daarnaast is het een esthetisch fraai product.

Ecophon Wall Panels bieden nieuwe ontwerpmogelijkheden in 16 trendkleuren, 9 poedertinten en drie klassieke kleuren. Er zijn vijf designpatronen en 15 Classics, plus drie soorten profielen waarbij de nieuwe Thinline subtieler oogt en meer ontwerpmogelijkheden biedt.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel