Nieuwbouw Drents Museum genomineerd voor Gouden Piramide

dinsdag 22 mei 2012
timer 2 min
Het nieuwe Drents Museum in Assen is een van de vijf genomineerde bouwprojecten voor de Gouden Piramide 2012. De Rijksprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor inspirerend opdrachtgeverschap. draaijer+partners vervulde in het bouwproject Drents Museum de rol van integraal bouwprojectmanager.
Vanwege de complexe opgave heeft de provincie Drenthe draaijer+partners opdracht gegeven de uitbreiding van het museumcomplex te managen. Vanaf het eerste haalbaarheidsonderzoek tot en met de oplevering. Binnen de zeer beperkte ruimte, zowel fysiek als vanwege het beschermd stadsgezicht, is een hoogwaardig programma gerealiseerd. Dat kon alleen door gebied (het stadshart), gebouw (het museum) en gebruik (de exposities) met elkaar te verbinden.

Michel van Maarseveen, directeur Drents Museum: “Door het enorme commitment van alle betrokkenen is het Drents Museum nu een ongelooflijk mooi, tijdloos gebouw dat fraai is ingepast in het landschap en dat zeer positieve reacties bij bezoekers oproept. draaijer+partners heeft het hele proces goed gemanaged.“

Gouden Piramide
De Gouden Piramide is de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van I&M, OCW, BZK en EL&I. Zaterdag 24 november 2012 reikt de minister van I&M de Gouden Piramide 2012 uit aan de winnende opdrachtgever.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel