Nieuw verlichtings systeem voor Tower Bridge in Londen

donderdag 31 mei 2012
timer 2 min
Innovatieve LED-verlichting van GE vermindert energieverbruik met 40 procent.
De Tower Bridge, een van de meest herkenbare monumenten ter wereld, krijgt voor de Olympische Spelen en de Paralympics van 2012 een nieuwe uitstraling met een volledig nieuw verlichtingssysteem. De state-of-the-art, energiezuinige verlichting is gisteren voor het eerst ingeschakeld en zal dit weekend de Tower Bridge verlichten ter gelegenheid van het diamanten jubileum van de Britse koningin.

De Tower Bridge in Londen staat deze zomer stevig in de spotlights. Dankzij een innovatieve financieringsovereenkomst tussen burgemeester Boris Johnson, de City of London Corporation als eigenaar van de Tower Bridge en energiebedrijf EDF en GE als sponsoren van London 2012, is de LED-verlichting met de benodigde bekabeling aangelegd zonder dat de belastingbetaler iets van de kosten merkt.

Nieuwe verlichting
De statische verlichting van de Bridge wordt vervangen door lampen die in helderheid en kleur variëren en tegelijkertijd aanzienlijk besparen op het energieverbruik. De nieuwe verlichting zal tijdens de Olympische Spelen van 2012 centraal staan wanneer de Olympische ringen en de agitos voor de Paralympics 45 dagen lang op de Tower Bridge zijn bevestigd.

De inwoners van London kunnen ook na de Spelen van deze verlichting genieten, want het nieuwe verlichtingssysteem blijft de komende 25 jaar in gebruik. In totaal zijn 1.800 speciale energiezuinige LED-lampen aangebracht met 2.000 meter energiezuinige lineaire LED-strips, 5.000 meter kabel en 1.000 aansluitkasten. GE en EDF zijn in november van vorig jaar al begonnen met de installatie van het nieuwe systeem.

Duurzame toekomst
De burgemeester van London, Boris Johnson is enthousiast over de nieuwe verlichting: “De Tower Bridge is al een wereldberoemd icoon en is nu met het nieuwe verlichtingssysteem nog spectaculairder. Dankzij de inspanning en medewerking van alle partners, inclusief de City of London Corporation, EDF en GE, is dit een duurzaam geschenk voor de komende decennia, zonder kosten voor de belastingbetaler.”

Phil Marshall, President & CEO van GE Lighting EMEA: “We zijn ongelofelijk trots dat we betrokken mochten zijn bij de nieuwe verlichting van de Tower Bridge. De combinatie van de architectonische LED-verlichting en schijnwerpers is ontworpen om het energieverbruik bij de verlichting van de Tower Bridge met veertig procent te verminderen ten opzichte van het vroegere systeem. Als duurzame partner en sponsor van London 2012, is GE trots op de bijdrage aan de toekomst van de Tower Bridge en de realisatie van Londens doelstellingen op het gebied van duurzaamheid."

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel