Nieuw softwarepakket Colt International voor reductie CO2-uitstoot en energieverbruik Colt installaties

vrijdag 23 november 2012
timer 2 min
Bedrijven in de industrie, RWA en glas zijn continu op zoek naar manieren om hun energieverbruik te verminderen en hun CO2-footprint te verkleinen. Om haar klanten hierbij te helpen heeft Colt het softwareprogramma Piatra ontwikkeld. Piatra berekent het energieverbruik van een bedrijf en maakt eventuele besparingen die Colt-installaties bieden inzichtelijk. Ook berekent de software de kostenbesparing en wanneer de investering in de nieuwe installaties is terugverdiend.

Colt heeft een breed assortiment aan ventilatie en koelingsystemen. Door deze systemen op de juiste manier te combineren en in te zetten wordt er veel energie bespaard in bijvoorbeeld productiehallen en magazijnen. De natuurlijke ventilatiesystemen van Colt zijn beter geïsoleerd waardoor dure luchtlekkage wordt voorkomen. Mede hierdoor verbruiken de Colt-systemen minder energie.

Met de nieuwe Piatra software kan Colt haar klanten helpen met de ontwikkeling van een op maat gemaakt efficiënt klimaatbeheersingssysteem. Hierdoor neemt het energieverbruik af en wordt de CO2-footprint van een bedrijf verkleind.

Er zijn meerdere Colt-ventilatiesystemen die kunnen worden ingezet bij het verminderen van het energieverbruik. Alle systemen van Colt zijn ontworpen voor de ventilatie en koeling van fabrieken en grote ruimtes. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de volgende technieken; natuurlijke RWA-systemen, adiabatische koeling en natuurlijke en mechanische ventilatie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel