Nieuw rekentool geeft inzicht in parkeernormen bij bouwprojecten

vrijdag 6 juli 2012
timer 1 min
De gemeente Den Haag biedt ontwikkelaars en bouwbedrijven een handig digitaal hulpmiddel aan om het aantal parkeerplekken te berekenen bij (nieuw)bouwprojecten.

De gemeente heeft onlangs nieuwe parkeernormen en een nieuwe werkwijze voor het gebruik van deze normen bij bouwprojecten vastgesteld. Aan de hand van de rekentool kan de bouwer nu vooraf berekenen met welk aantal parkeerplaatsen hij rekening moet houden bij een project.

 

Bij bouw of verbouw gelden er bepaalde regels voor het aanleggen van parkeerplaatsen. De gemeente Den Haag stelt parkeernormen op om ervoor te zorgen dat er bij bouwplannen voldoende (maar ook niet teveel) parkeerplaatsen worden aangelegd. Die norm verschilt per functie en ligging van het gebouw.

 

Parkeernormen gelden voor nieuw- en verbouwplannen waarvoor een omgevingsvergunning verplicht is. Om te beoordelen of een omgevingsvergunning verleend kan worden, toetst de gemeente de aanvraag voor deze vergunning aan de bouwverordening en het bestemmingsplan. Ook controleert zij of en hoe het bouwplan voldoet aan het vereiste aantal parkeerplaatsen.

 

Meer weten over parkeren? Bestel hier het themanummer Parkeren 2012 van Stedebouw & Architectuur.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel