Nieuw ontwerp deurkruk FSB

dinsdag 8 mei 2012
timer 3 min
De bekende Zwitserse ontwerper Alfredo Häberli heeft voor FSB een nieuwe productfamilie ontwikkeld. Deze nieuwe 1224 serie trekt met zijn eigenzinnige uitstraling en unieke karakter direct de aandacht van de omgeving.

Sinds de oprichting van FSB in 1881 houdt de deurbeslagproducent uit het Duitse Brakel zich bezig met productinnovaties en nieuwe trends. Het designprincipe van FSB producten is gebaseerd op de kennis dat deurkrukken tot langdurige gebruiksgoederen behoren en daarom van een tijdloze moderniteit dienen te zijn.

 

Hoge kwaliteit 

Daarnaast kenmerken de producten van FSB zich door hoge kwaliteit, dat zich onder andere in de vormgeving en ergonomische kwaliteit manifesteert. Hierdoor wijken producten van FSB positief af van de gangbare massa. Het ergonomische principe van elk van de meer dan honderd deurkrukken uit het FSB programma wordt met behulp van de vier geboden van het grijpen ontwikkeld; de duimgreep, de wijsvingerkuil, de palmsteun en het grijpvolume. Daarmee biedt FSB de gebruiker een oplossing voor het openen en afsluiten van deuren en ramen die niet alleen handzaam is, maar ook moderniteit uitstraalt en altijd overeen komt met de meest recente trends op het gebied van design en architectuur. Vanwege deze filosofie werkt FSB daarom samen met enkele bekende ontwerpers als Dieter Rams, Philippe Starck en Jasper Morrison. Ook de architecten David Chipperfield, Alessandro Mendini en Nicholas Grimshaw hebben reeds een eigen FSB productfamilie ontworpen.

 

Inspiratie

Deurbeslagproducent FSB is trots om nu ook Alfredo Häberli tot deze verzameling ontwerpers en architecten te mogen voegen. De in Buenos Aires geboren architect woont sinds zijn tienerjaren in Zwitserland, waar hij de studie Industrieel Design heeft gevolgd. Na deze studie begon hij samen met Christophe Marchand een gezamenlijke studio. In 1999 begon Häberli in Zürich zijn eigen atelier, namelijk Atelier Alfredo Häberli Design Development. Hier werkte de ontwerper onder meer voor Alias, Camper, Luceplan, Moroso, Ruckstuhl en Volvo. Häberli is onderscheiden met verschillende prijzen en awards, waaronder de Design Preis Schweiz en de Excellent Swedish Design Award.

 

FSB filosofie

Voor het ontwerp van de FSB productfamilie 1224 liet Häberli zich inspireren door de FSB filosofie dat een ontwerp de functionele eisen van een deurkruk en een architectonische functie dient te bezitten.

 

De Zwitserse ontwerper gebruikte voor de productfamilie 1224 een grote schat aan herinneringen, materialen en vormen die hij over zijn gehele carrière heeft verzameld. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp dat eenvoud en elegantie uitstraalt en daarmee geschikt is voor zowel residentiële als openbare projecten.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel