Nieuw licht voor aangenaam leren: TRILUX-armaturen voor het onderwijs

donderdag 14 juni 2012
timer 3 min
Dat het juiste licht het concentratie vermogen bevordert, is algemeen geweten. Met intelligente verlichtingsoplossingen wordt het visuele comfort verbeterd, zodat men ook beter ziet en meer informatie kan opnemen. Op de Light+Building 2012 stelt de armaturenfabrikant TRILUX de Belviso-serie voor, die in verschillende uitvoeringen, als plafondarmatuur of als staande armatuur, een aangename leeromgeving schept in klaslokalen, collegezalen en auditoria.

Even flexibel inzetbaar is het digitale lichtsysteem Coriflex, dat door moderne LCL-technologie (Low-Contrast-Light) zorgt voor een steeds aangename en verblindingsvrije lichtbeleving. Ook energiebesparingen zijn mogelijk met een optimale verlichting.

Belviso
De armaturen van de TRILUX-serie Belviso zijn welhaast voorbestemd voor de normconforme verblindingsvrije verlichting in onderwijsinstellingen. De hele serie zorgt door het consequente gebruik van hoogefficiënte microprisma's voor een harmonieus lichteffect (luminantie kleiner of gelijk aan 1.500 cd/m²) en creëert de perfecte omgeving om aangenaam te kunnen leren. De optiek met microprisma's CDP werd speciaal voor varianten met LED's verder ontwikkeld en geoptimaliseerd op het gebied van verblindingsbeperking. De Belviso-armaturen voldoen aan de hoge eisen die in de onderwijssector gesteld worden aan visuele ergonomie, vergroten het gevoel van welbehagen en creëren een optimale leeromgeving. Vooral de in- en opbouwarmaturen en ook de staande armaturen zijn dankzij hun hoge lichtcomfort geschikt voor vele taken, bijvoorbeeld voor de harmonieuze algemene verlichting van vergaderruimten, lerarenkamers alsmede collegezalen en klaslokalen. Tot de serie behoren plafond- en staande
armaturen in verschillende uitvoeringen. Alle varianten zijn verkrijgbaar met krachtige LED's en bereiken een hoge energie-efficiëntie die kan oplopen tot 98 lm/W.

Coriflex
Ook de Coriflex kan in deze tijden van krappe overheidsbudgets overtuigen door een hoge energie-efficiëntie. Met 105 lm/W, een lange levensduur en een lichtstroom die kan oplopen tot 4.400 lumen per eenheid, zijn hoge energiebesparingen en een korte terugverdientijd mogelijk. Bovendien biedt het digitale lichtsysteem een ongekende flexibiliteit wat betreft toepassingsmogelijkheden. Afhankelijk van het toepassingsgebied kiezen planners uit verschillende varianten de gewenste optiek en lichtkleur. Daarbij kunnen ze kiezen voor een armatuurlichtstroom van 3.800 tot 4.400 lumen. Daardoor kan bijvoorbeeld een klaslokaalverlichting met verblindingsbeperking per werkplek en een verlichtingsoplossing voor aula's of mensa's gerealiseerd worden. Ook achteraf ombouwen voor andere gebruiksdoeleinden is probleemloos mogelijk.

 

De gelijkmatige verlichting over de totale armatuurlengte, zonder donkere zones, zorgt samen met de innovatieve LCL-technologie (Low-Contrast-Light) voor een steeds aangename en verblindingsvrije verlichting. Een bijzonder pluspunt: dat het systeem besparingen oplevert, bewijst het al bij de montage. Wat normaal gezien apart toebehoren is, zoals draagprofielen, apparatendragers en reflectoren, is bij de Coriflex geïntegreerd. De compacte elementen worden verpakt per ruimte geleverd. Zo is de armatuur met slechts enkele handgrepen, binnen de kortste tijd, gemonteerd en geïnstalleerd. Een energiebesparende verlichtingsoplossing die leren in de toekomst eenvoudiger maakt.


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel