Nieuw duurzaam akoestisch en bestendig plafond voor schoolgebouwen

vrijdag 15 juni 2012
timer 2 min
Ecophon introduceert een nieuw akoestisch plafondsysteem, speciaal ontwikkeld voor klaslokalen, met een 10 keer sterker oppervlak en een additionele absorber voor laag frequent geluid: Ecophon Master™ Rigid. De duurzame glaswolpanelen bestaan voor tenminste 75% uit gerecycled huishoudglas en hebben een plantaardige binder. Ecophon heeft jarenlange ervaring in het bestuderen en optimaliseren van de akoestische omgeving in scholen. Het nieuwe bestendiger systeem zorgt voor optimale akoestische condities voor leerlingen en docenten
Akoestiek in klaslokalen is een uitdaging. Verschillende manieren van lesgeven stellen verschillende eisen aan de akoestiek. Uit onderzoek onder een aantal scholen in Europa kwam naar voren dat er twee zaken nog verbeterd konden worden aan de akoestische plafonds: naast laagfrequente absorptie was dat de bestendigheid van plafonds. Jaarlijks ondervinden de scholen veel last van “klein vandalisme” zoals het schieten met pennen, gooien met geo-driehoeken en zelfs tassen. “De Ecophon Master™ Rigid is speciaal hiervoor ontwikkeld”, zegt Guus Klamerek, Concept developer Education bij Ecophon.

Sterker oppervlak
Ecophon Master Rigid heeft een oppervlak dat bestand is tegen lichte mechanische impact. Het nieuwe product is opgebouwd uit drie lagen bestaande uit de Akutex FT coating, een versterkte tussenlaag (glasvlies) en een glaswolkern. Het product heeft exact hetzelfde aanzicht als de andere Ecophon-producten met de Akutex FT coating. Door de versterkte tussenlaag heeft Master Rigid een stootbestendigheid die niet eerder mogelijk was voor plafonds met een dergelijke esthetische uitstraling.

Veilig en vast systeemontwerp
Om impact van onder af te weerstaan, is het belangrijk dat de plafondpanelen vastgezet worden in het gridsysteem. Ecophon Master™ Rigid systemen zijn leverbaar in drie verschillende kantafwerkingen die alle drie kunnen worden gefixeerd in het Connect™ gridsysteem. Ieder paneel is individueel van onder af uitneembaar, wat service en onderhoud veilig en gemakkelijk maakt.

Gerecycled glas en bindmiddel op basis van planten
Ecophon Master Rigid plafonds, inclusief de lage-frequentie absorber Ecophon Extra Bass, zijn geproduceerd volgens de nieuwste technologie voor glaswolproductie: 3RD-technologie. Ecophon 3RD-technologie combineert een gehalte van tenminste 75% aan gerecycled huishoudglas met een hernieuwbaar plantaardig bindmiddel. Dit bindmiddel vervangt de vorige die uit petroleum werd gemaakt. “Door gebruik van gerecycled glas en bindmiddel uit planten is het Master Rigid systeem een groene investering – zonder compromissen te doen aan de akoestische kwaliteiten of de visuele uitstraling” zegt Joeri Decae, Business Unit Manager bij Ecophon.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel