Nebiprofa introduceert all-in-one duurzame dakbedekking

vrijdag 30 september 2011
timer 2 min
Nebiprofa introduceert Profatec ECO, een nieuw ontwikkelde dakbaan die alle actuele technologieën op het gebied van duurzaam bouwen in één product combineert. Profatec ECO draagt bij aan de reductie van de uitstoot van broeikasgassen CO2, NOx en SOx. Bovendien is de Profatec ECO voor een kwart vervaardigd van gerecyclede grondstoffen en kan de dakbaan aan het eind van zijn levensduur zelf ook gerecycled worden.

De officiële introductie van Profatec ECO vond plaats tijdens de Nationale DuBo Dagen die op 28 en 29 september georganiseerd werden in de Expo in Houten.

 

Witte minerale afwerking

De witte minerale afwerking aan de bovenzijde van de Profatec ECO dakbaan is gecoat met een speciaal titaniumdioxide (TiO2). Onder invloed van UV-licht werkt dit als een katalysator en zet het stikstofoxiden (NOx) en zwaveloxiden (SOx), die de verzuring van het milieu in de hand werken en het broeikaseffect mee veroorzaken, om in onschadelijke en milieu-neutrale stoffen.

 

Solar Reflectance Index

De witte minerale afwerking scoort bovendien hoog op de “Solar Reflectance Index” (SRI). Dit resulteert in een reductie van de oppervlaktetemperatuur van de dakbedekking van meer dan 30 °C. Hierdoor wordt de levensduur van de dakbaan aanzienlijk verlengt en wordt de uitstoot van CO2 aanzienlijk verminderd, omdat er in het onderliggende gebouw minder actieve koeling nodig is.

 

Gerecyclede grondstoffen.

De Profatec ECO dakbaan is voor een substantieel aandeel samengesteld uit gerecyclede grondstoffen. Hiervoor worden voornamelijk geregenereerd bitumen van oude dakbedekking en productierestanten en gerecyclede polymeren gebruikt. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel