Nationale lancering Climategame voor water en ruimte!

woensdag 29 februari 2012
timer 2 min
Woensdag 7 maart 2012 is de landelijke lancering van de Climategame speciaal voor Hoger Onderwijs! Het is de eerste game die in het kader van de SBIR Klimaat en Water (AgentschapNL)ontwikkeld is.

Serious gaming biedt aanstormende professionals op het terrein van Water en Ruimte de mogelijkheid om de complexiteit en uitdagingen van het werkveld zelf te ervaren. In een spel moeten studenten een realistische universiteitstad ontwikkelen en herinrichten, kosteneffectiviteit bepalen en tegelijkertijd onderhandelen met andere partijen om eigen doelen te realiseren. En dit is nog maar het begin.

 

Experts

Tijdens het minisymposium gaan experts op het gebied van Water, RO, Onderwijs en ervaringsdeskundigen met elkaar in discussie over de betekenis en plek van serious gaming in het onderwijs en over de vraag wat dit betekent voor de beroepspraktijk. Discussiepanel: Bert Satijn (dir. Leven met Water, Watergovernance Centre), Arie-Willem Bijl (voormalig wethouder RO Almere), Elgard van Leeuwen (Lector van Hall Larenstein, Deltares), studenten bouwkunde TU Delft, en Igor Mayer (prof Bestuurskunde &  Serious Gaming, TU Delft). Daarnaast is volop ruimte om de Climategame zelf te spelen!

 

Officieel gelanceerd

Om 17.20 uur wordt de Climategame officieel gelanceerd door Piet Dircke (vervanging staatsecretaris Joop Atsma). Vervolgens wordt het eerste onderwijscontract ondertekend door onderwijsmanager Erica Boers-Geerlings van Hogeschool Rotterdam en directeur Florian Witschenburg van ontwikkelbedrijf Tygron Serious Gaming uit Den Haag. Aansluitend heeft u de gelegenheid de game zelf te spelen.

 

www.Climategame.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel