Museumkwartier ’s-Hertogenbosch opgeleverd

donderdag 18 oktober 2012
timer 2 min
Met het opleveren van het Noordbrabants Museum (dinsdag 9 oktober) en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (woensdag 10 oktober) start de laatste fase van de totstandkoming van het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch. Beide musea beginnen deze week met het inrichten van hun gebouwen. In het voorjaar van 2013 openen de musea hun deuren voor het publiek.
Het gaat deze week om het opleveren door de aannemer aan de beide opdrachtgevers: de gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant. Beide overheden besloten in 2005 samen te werken aan de restauratie en uitbreiding van het Noordbrabants Museum en nieuwbouw voor het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Juli 2010 startte de daadwerkelijke bouw. De (ver)bouw van het Museumkwartier is met een minimale vertraging en binnen het vooraf vastgestelde budget gerealiseerd.
 
“We hebben een grote klus gezamenlijk geklaard, en dat is iets om trots op te zijn”, stelt gedeputeerde Brigite van Haaften. Wethouder Jeroen Weyers van ’s-Hertogenbosch vult aan: “Het museumkwartier is echt een verrijking van de binnenstad. Een aanjager voor andere culturele activiteiten in dat deel van de binnenstad, en daarmee een goed voorbeeld van wat samenwerking tot stand kan brengen.
 
Veelzijdig aanbod
Het Museumkwartier wordt een nieuw deel van het centrum van ‘s-Hertogenbosch. De plek waar kunst en cultuur samenkomen in een mooie omgeving, met het meest veelzijdige aanbod van kunst en cultuur in Zuid-Nederland. In de nieuwe huisvesting van het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch kunt u genieten van veelzijdige tentoonstellingen. Ook kunt u de prachtige Paleistuin bezoeken en gebruikmaken van hoogwaardige horeca. Het Museumkwartier is een waardevolle uitbreiding van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel