MOSO lanceert duurzaamste bouwproduct van 2011

donderdag 22 september 2011
timer 2 min
MOSO Bamboo Products lanceert het duurzaamste bouwproduct van 2011 op de Nationale DuBo Dagen 28 en 29 september a.s. in Houten. Met de introductie van de Green Premium-lijn biedt de marktleider in bamboe producten, de bouwbranche een duurzaam alternatief voor binnen en buiten.

Alle bamboe producten van MOSO zijn aangetoond CO²-neutraal over de hele levenscyclus en zijn gemaakt van de snelst groeiende plant ter wereld: Moso Bamboe (groeisnelheid maximaal 1 meter per dag!).

 

Groen, Groener, Groenst

Daarnaast biedt MOSO met de Green Premium-lijn extra duurzame mogelijkheden. Green Premium  is gemaakt van compleet formaldehyde-vrije lijmen  en voorziet in volledige FSC-certificering , waardoor extra BREEAM en LEED-credits kunnen worden behaald. Hiermee ontstaat een duurzaam bouwproduct waar maar weinig materiaal aan kan tippen.

 

Dr. ir. Pablo van der Lugt, hoofd research & development van MOSO International: ‘Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product. Toch merk je in de praktijk dat de consument kritischer wordt en steeds vaker vraagt naar concrete bewijsvoering. Met de introductie van de Green Premium-lijn voorziet MOSO in deze behoefte en legt ze met dit product gelijk de lat voor alle duurzame bouwmaterialen een stukje hoger.’

 

Over MOSO International

MOSO International B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde producten voor interieur en exterieur toepassingen. MOSO is een mondiale speler en al ruim tien jaar actief vanuit het hoofdkantoor in Zwaag. Met haar ruime ervaring en een eigen vestiging in China, voldoet MOSO aan de hoogste klanteisen.  

 

www.moso.eu

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel