Milieu-certificaat voor Vereniging Nederlands Kalkzandsteen platform

donderdag 3 november 2011
timer 2 min
Het afwerken van gipsplaten is een vak apart. De eisen die aan wand- en plafondoppervlakken worden gesteld zijn steeds hoger. Daarnaast vraagt de grote diversiteit in gipsplaten om meer specifieke producten. Knauf introduceert de Knauf Flottline, een compleet nieuw assortiment voegenvullers en afwerkingproducten dat volledig aansluit op de wensen van de markt. 

Opdrachtgevers en aannemers kunnen op basis van het MRPI-certificaat naast prijs en kwaliteit ook duurzaamheid meewegen in hun keuze voor een type bouwmateriaal.

 

Nationale Milieudatabase

De MRPI-data voor kalkzandsteen wordt ook opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Deze nieuwe database integreert en harmoniseert verschillende milieudata en maakt het mogelijk om op een eerlijke manier bouwmaterialen, producten en gebouwen te vergelijken. VNK is één van de eerste branches die MRPI-data aanleveren.

 

Adviesbureau IVAM

De milieuprestatie kalkzandsteen is berekend door onafhankelijk adviesbureau IVAM en extern getoetst. IVAM heeft de milieu-prestatie bepaald aan de hand van de Levenscyclusanalyse (LCA), een methode die milieu-effecten van grondstofwinning tot aan de sloop van een gebouw meet. Milieu-aspecten die in de LCA worden meegenomen zijn energieverbruik, het grondstoffenverbruik, emissies naar lucht (CO2), water, bodem en afval. Het resultaat van een LCA wordt een milieuprofiel genoemd en wordt uitgedrukt in getallen. Een opvallend resultaat is, dat zeker 1/3 van de CO2- emissies door onder andere productie en  transport weer wordt opgenomen door de kalkzandsteenwanden tijdens het gebruik. Bestuurslid Van Thiel tijdens de uitreiking: ‘Kalkzandsteen is eigenlijk ook een soort boom.’ 

 

 www.vnk.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel