Medite Tricoya = Hout groeiend goud

woensdag 16 november 2011
timer 2 min
Tijdens de Franse bouwbeurs Batimat bezocht de Ierse Ambassadeur Paul Kavanagh de BATIrlande stand, waarin Coillte Panel Products zich met nog drie Ierse exportbedrijven presenteerde. In zijn speech gaf de ambassadeur aan dat Medite Tricoya alles in zich heeft om een volgend exportsucces voor Ierland te worden. Medite Tricoya wordt gekwalificeerd als de beste innovatie in de laatste 30 jaar op het gebied van houten plaatmateriaal.

Onlangs is gestart met de productie van Medite Tricoya. Eerst nog in beperkte hoeveelheden om na te gaan welke vraag er vanuit welke afzetmarkt ontstaat en in welk tempo deze kan groeien.

 

Medite MDF en SmartPly OSB

De CPP fabrieken Medite Europe Ltd. in Clonmel en SmartPly Europa in Waterford produceren respectievelijk de topmerken Medite MDF en SmartPly OSB, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). Coillte Panel Products was voor de eerste keer aanwezig op de Batimat om SmartPly Site Protect en Medite Ultralite aan de Franse bouw- en ontwerpwereld te presenteren. De collectieve presentatie "BATIrlande" was een initiatief van Enterprise Ireland in Frankrijk. Naast Coillte Panel Products namen ook drie andere exportbedrijven deel, te weten Cork kunststoffen, Xtratherm en Shay Murtagh.

 

Duurzaam en stabiel houtproduct

De ooit in Nederland gelanceerde slagzin ‘Hout groeiend goud kan werkelijkheid worden, zo beweerde Victor Vos, de General Manager Sales Europe van Accsys Technology, dat samen met Medite Europe (CPP) het Medite Tricoya ontwikkelde. Accsys was ook aanwezig op Batimat en promootte vooral de technologie die Accoya voortbrengt, de evenknie in massief hout van het plaatmateriaal Medite Tricoya. In beide gevallen is sprake van een zeer duurzaam en stabiel houtproduct.

 

www.coillte.com

www.medite-europe.com

www.tricoya.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel