Mebin vergroent elektriciteit volledig

maandag 16 april 2012
timer 2 min
Vanaf 1 april gebruiken de 30 betonmortelcentrales van Mebin alleen nog maar  duurzaam, door middel van waterkracht opgewekte Essent-stroom. Het bedrijf bespaart hierdoor ruim 80% op de CO2-emissies voor elektriciteit.

Met energieleverancier Essent heeft Mebin een contract afgesloten voor de levering van elektriciteit die is opgewekt met duurzame bronnen. Het bewijs dat deze ‘groen’ is, wordt geleverd via Groen Garanties, ook wel Garanties van Oorsprong (GvO’s) genoemd. Mebin stapt over op Groen Garanties Hydro, dat is duurzame energie opgewekt door middel van waterkracht. Zo draagt Mebin een steentje bij aan een beter milieu, een stevig MVO-beleid en een duurzamere bedrijfsvoering.

 

Op maandag 16 april ontving Ronel Dielissen-Kleinjans, Algemeen Directeur van Mebin, het zogenaamde groencertificaat van Cano Koc, Manager Sales van Essent Grootzakelijk.

Ronel Dielissen: "Mebin wil nadrukkelijk bijdragen aan de verduurzaming van de betonketen. Niet alleen door onze klanten te helpen hun MVO-doelstellingen te realiseren, maar ook door onze eigen bedrijfsvoering duurzamer te maken. Door onze stroom te vergroenen, besparen we ruim 80% op de CO2-emissies voor elektriciteit. Hierdoor daalt onze hele CO2 footprint met 17% voor scope 1 en 2 (processen en transport) van de ProRail CO2 Prestatieladder. Dat is al fors meer dan onze doelstelling voor 2015."

Ook Cano Koc is zeker tevreden: "Het spreekt Essent aan dat Mebin verder kijkt dan alleen de eigen business. Mebin durft ook voor duurzaam te kiezen door het elektriciteitsverbruik te vergroenen. Daar helpen we als Essent graag aan mee."

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel