Martine van Sprundel - Woonbron

maandag 14 mei 2012
timer 1 min
“Ook als de markt weer aantrekt zal de daling van de behoefte aan kantoren doorzetten.”

“De behoefte aan kantoorruimte daalt structureel, zeker ook met het nieuwe werken dat steeds meer gemeengoed wordt. Ook als de markt weer aantrekt zal die daling doorzetten. Bedrijven zoeken andere werkvormen, veel compacter en meer op overleg georiënteerd. Er is al jaren sprake van een vervangingsvraag en toch zijn er nog prikkels tot uitbreiding, vanwege de kwaliteitsvraag uit de markt en de financiële baten die er nog zijn te bereiken op specifieke locaties.  Op de woningmarkt is de vraag in veel gebieden nog wel een uitbreidingsvraag, o.a. door huishoudensverdunning.  Bedrijven kunnen shopgedrag vertonen, de negatieve maatschappelijke effecten vallen vaak buiten hun scope. Zij profiteren van de concurrentieslag tussen locaties en gemeenten. Gemeenten en andere vastgoedbezitters blijven met verouderd en onaantrekkelijk vastgoed zitten, met een slechte uitstraling op de omgeving. En bedrijven verkassen natuurlijk ook wel terecht naar locaties die beter ontsloten zijn door openbaar vervoer, hun bereikbaarheid staat immers onder druk en ook dit heeft maatschappelijke effecten.” 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel