Maatregelen sociale veiligheid online

maandag 5 september 2011
timer 2 min
De inrichting en het beheer van de gebouwde omgeving beïnvloeden de veiligheid van mensen. Uiteenlopende maatregelen maken en houden een omgeving veilig. Deze maatregelen zijn nu overzichtelijk verzameld op de nieuwe website voor Veilig Ontwerpen Beheer.

De site biedt overzicht en maakt wegwijs in de diversiteit aan mogelijke maatregelen voor specifieke locaties. Het laat zien hoe de gebouwde omgeving al vanaf de ‘tekentafel’ sociaal veilig wordt vormgegeven, ingericht en beheerd.

 

Maatregelen

De maatregelen zijn beschreven aan de hand van de vuistregels uit het Handboek Veilig

Ontwerp en Beheer: Zichtbaarheid, Eenduidigheid, Toegankelijkheid en Aantrekkelijkheid.

Op de site worden deze toegelicht en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden, ondersteund door

een (internationale) bibliotheek met relevante publicaties. Gericht zoeken naar maatregelen kan op schaalniveau (zoals stad, wijk of woning), gebruiksfunctie (bijvoorbeeld uitgaan, parkeren of vervoer) en thema (bijvoorbeeld beheer of preventie).

 

Doelgroep

De site is bedoeld voor studenten en professionals, zoals (landschaps-)architecten,

stedenbouwkundigen, planologen en beleidsmedewerkers die zich bezighouden met veiligheid

van (en in) de gebouwde omgeving.

 

Interactief: kennis ontwikkelen en delen

De site heeft een interactief karakter; professionals op het gebied van veilig ontwerp en beheer in de gebouwde omgeving kunnen hun kennis delen en ervaringen toevoegen. Iedereen heeft op een gemakkelijke en laagdrempelige manier toegang tot de waardevolle informatie.

 

Initiatiefnemers

De website is ontwikkeld door de Stichting Veilig Ontwerp en Beheer. Een brede klankbordgroep, bestaande uit onder meer ontwerpers, beleidsmedewerkers en veiligheidsexperts uit het werkveld werkten en werken mee bij de ontwikkeling en vulling van de site. De site functioneert daarbij ook als een netwerkplatform voor aangeslotenen bij de Stichting Veilig Ontwerp en Beheer.

 

www.veilig-ontwerp-beheer.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel