Lithos start met herontwikkeling Neerlandia terrein in Utrecht

donderdag 30 augustus 2012
timer 2 min
Lithos bouw & ontwikkeling is gestart met de herontwikkeling van het Neerlandia terrein in Utrecht. Een deel van de monumentale bedrijfshal blijft behouden. Op het terrein worden in totaal 80 woningen en 50 appartementen gebouwd. Het ontwerp van de nieuwbouw is gemaakt door Jan Poolen, ZEEP Architecten in Amersfoort.

Het stedenbouwkundig plan is een coproductie van SAB, Gemeente Utrecht en Lithos bouw & ontwikkeling. Woensdag 30 augustus 2012, is de herontwikkeling gestart met de sloop van de huidige bebouwing, een oude fabriekshal. In 2014 wordt het project afgerond

 

N.V. Draadindustrie Neerlandia in Hoograven was aan het begin van de vorige eeuw een van de vele fabrieken in de stad. In de monumentale bedrijfshal werd ijzerdraad verrijkt. Het bedrijfsgebouw van Neerlandia is een goed voorbeeld van de industriële bouw uit het begin van de vorige eeuw  (1915). Begin jaren zeventig beëindigde de fabriek haar activiteiten. Langzaam maar zeker raakte de fabriek in verval. Met de bouw van nieuwbouwproject Neerlandia wordt het gebouw gedeeltelijk weer in de oude luister hersteld. De gevel van het meest karakteristieke en beeldbepalende deel van de hal blijft deels staan. Ook de schoorsteen blijft behouden en zal in de toekomst worden verplaatst.

 

Het project

De locatie van het project is optimaal; op fietsafstand van het centrum, gelegen langs het water en dicht bij de uitvalswegen. De verkoop van de woningen (verkoopprijzen vanaf € 219.000,- v.o.n.) loopt zeer voorspoedig, aldus Lithos bouw & ontwikkeling in een persbericht.

 

Lithos bouw & ontwikkeling

Lithos bouw & ontwikkeling is een landelijk opererende onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en bouw van woningen, kantoren, scholen, zorginstellingen en bedrijfshuisvesting. Specialiteit is integrale gebiedsontwikkeling. Op die basis is ook het Neerlandia terrein ontwikkeld.

 

Meer weten over Útrecht en (her)ontwikkelingen in de Domstad? Bestel hier de stedenspecial  Utrecht van Stedebouw & Architectuur

 

www.utrechtneerlandia.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel