Library of Birmingham bereikt hoogste punt

donderdag 15 september 2011
timer 2 min
Op 14 september 2011 heeft de bouw van de Library of Birmingham een nieuwe mijlpaal bereikt. Tijdens een feestelijke ceremonie stortte Birmingham City Council leader Mike Whitby het laatste beton op het hoogste punt van de bibliotheek. De Library of Birmingham, ontworpen door Mecanoo architecten, opent haar deuren in 2013.

De ceremonie werd afgesloten met de eerste optredens in het open, deels onder Centenary Square gelegen, amfitheater van de bibliotheek, waar leden van het Repertory Theatre fragmenten uit werken van Shakespeare opvoerden.

 

Tien bouwlagen

De Library of Birmingham bestaat uit tien lagen, negen boven de grond en een benedenverdieping. Voor de bouw is 21.000 kubieke meter beton gebruikt, genoeg om meer dan acht Olympische zwembaden te vullen. Zo’n 3.000 ton staal versterkt het frame. Meer dan 30.000 kubieke meter  grond, gelijk aan zo’n 60.000 gevulde badkuipen, is uit de kelder weggegraven.

 

Eerbetoon aan het industriële verleden

Het karakteristieke cirkelvormige gevelpatroon dat de Library of Birmingham krijgt, is een eerbetoon aan het industriële verleden van de stad, in het bijzonder aan het vakmanschap van de metaalbewerkers. De bibliotheek van 35.000 vierkante meter biedt naast een volwassenen- en kinderbibliotheek, studieplekken en muziekbibliotheek onderdak aan een gezondheidscentrum, een multimediaruimte, archiefruimtes, kantoren, tentoonstellingsruimtes, cafés en een nieuw gemeenschappelijk studiotheater met het ernaast gelegen Repertory Theatre. 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel