Lelystad bouwt 200 CPO woningen volgens Vedische bouwrichtlijnen

maandag 21 november 2011
timer 2 min
In Lelystad wordt met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een bijzondere wijk gerealiseerd. In het uitbreidingsgebied Warande komt een zogenaamde Vredeswijk van 200 woningen plus voorzieningen. Het gaat om woningen die gebouwd worden volgens de Vedische bouwrichtlijnen, waardoor er een leefomgeving wordt geschapen die de gezondheid en het welzijn bevordert en de persoonlijke ontwikkeling van de bewoners ondersteunt. Het project wordt  gerealiseerd in de vorm van een lotusbloem, vandaar de naam van de wijk: Vredeswijk Lotus Mandala.

Op vrijdag 25 november wordt in het stadhuis van Lelystad een intentieovereenkomst getekend tussen de Gemeente Lelystad en de Stichting Vredeswijk. Ik heb het genoegen u namens beide partijen te mogen uitnodigen om bij deze ondertekening aanwezig te zijn.

Keuzevrijheid in Warande

Warande ligt in het zuiden van Lelystad, naast het natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout. Dit nieuwe stadsdeel verbindt letterlijk - door de ligging - de stad aan de natuur.  In Warande is nog de ruimte en de vrijheid om unieke woonprojecten te realiseren.  Zo worden binnen de bijzondere woonomgeving van Warande diverse woonthema’s gecreëerd, waarin zowel koop- als huurwoningen worden aangeboden. Ook worden er woningen samen gebouwd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) of individueel (Particulier Opdrachtgeverschap)  De campagne ‘Pluk-je kavel’ biedt aan alle groepen keuzevrijheid om te bouwen. In deelplan 1 liggen twee kenmerkende woongebieden: ‘Rondom het scheepswrak’ en ‘Tussen de bossen’. Daarna is gewerkt aan een reeks van thematische woongebieden: Indisch wonen, provinciepark, waterwonen, parkwonen en een paar collectieve projecten, zoals onder andere drijvend wonen.

Uniek plan voor ideale leefomgeving

Voor Nederland is de Vredeswijk in Lelystad  het eerste woningbouwproject waarin gezondheid, welzijn en persoonlijke ontwikkeling worden ondersteund vanuit de architectuur die wordt toegepast. De Vedische bouwrichtlijnen volgens Maharishi Sthapatya Veda zorgen ervoor dat de natuurwetten gerespecteerd worden, waardoor als vanzelf de bewoner wordt ondersteund in alle facetten van zijn dagelijks leven. Dat deze bouwwijze werkelijk dit resultaat oplevert, blijkt uit de ruime ervaring met duizenden gerealiseerde gebouwen en woningen in tientallen landen, waarbij de verwachtingen van de bewoners werden waargemaakt of zelfs overtroffen.

 http://www.lelystad.nl/warande

www.vredeswijklelystad.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel