Lancering van de Energiewerkplaats

dinsdag 10 juli 2012
timer 2 min
Dit najaar starten SBR, kennisplatform voor bouw en vastgoed, en Stichting Meer Met Minder (MMM) met ‘De Energiewerkplaats.’ Een gezamenlijk initiatief gericht op het ontwikkelen van medewerkers van bouw- en installatiebedrijven in de marketing, verkoop en uitvoering van energiebesparende maatregelen in de bestaande bouw.

Met ‘De Energiewerkplaats’ krijgen lokale bestuurders en ambtenaren van gemeenten en gemeentelijke diensten een middel in handen om met het bedrijfsleven actief samen te werken aan energiebesparing in de bestaande bouw. Vanaf september organiseren SBR en MMM meerdere Energiewerkplaatsen verspreid door het land. Gemeenten en bedrijven die kansen in hun eigen gemeente zien kunnen zich nog steeds aansluiten en ideeën indienen bij SBR en MMM.

 

Georganiseerd in een werkplaats

Elke Energiewerkplaats wordt daadwerkelijk georganiseerd in een werkplaats. Per editie staan 4 onderwerpen centraal. Denk daarbij aan de relatie tussen dakisolatie en de installatie van zonnepanelen, of de marketing en verkoop van energiebesparende maatregelen aan huiseigenaren. Samen met gemeenten en de lokale bedrijven bepalen we de exacte invulling van het programma. Na een algemene inleiding gaan de deelnemers in twee werkrondes aan de slag met twee onderwerpen naar keuze. De Energiewerkplaats richt zich zowel op de directie als op de uitvoerende medewerkers van bouw- en installatiebedrijven.

Nieuwe impuls

 De Energiewerkplaats geeft een nieuwe impuls aan energiebesparing in de gebouwde omgeving. Niet met nieuwe ambities of hoogdravende plannen, maar met praktische opleidingen, kennisuitwisseling en nuttige ondersteuning om ondernemers en werknemers verder te helpen in het bereiken en bedienen van hun klanten.

Interesse in De Energiewerkplaats?
Provincies, gemeenten, milieudiensten en regionale samenwerkingsverbanden die lokaal aanbod willen organiseren rond energiebesparingprojecten sturen een bericht aan info@meermetminder.nl of bel met Jeroen van Son van MMM via 070 325 23 91 of Gerben van Dijk / Wiebe de Ridder van SBR  via 010 206 59 59. Ook ondernemers die kansen zien in hun eigen gemeenten kunnen contact met ons opnemen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel