Kumij sponsort BlueCasco® modelwoning te Lelystad

maandag 28 november 2011
timer 2 min
BlueCasco® is een integraal concept voor energiezuinige en kostenbesparende prefab betonnen woningen. Het betonnen casco wordt in de fabriek geproduceerd, voorzien van betonkernactivering, HR-isolatie, kozijnen en prefab dakconstructie. Geleverd inclusief montage en keiharde garanties met betrekking tot luchtdichtheid en een optimale thermische schil.

Voor verwarmen en koelen maakt BlueCasco® gebruik van de unieke eigenschappen van beton. Door toepassing van betonkernactivering wordt een comfortabel binnenklimaat verkregen en is bovendien veel minder energie nodig, waardoor de energielasten tot wel 76% afnemen. Dé oplossing voor energiebesparend bouwen in met name de grondgebonden woningbouw. Ambitieus en innovatief, maar ook beproefd en bewezen.

 

Kumij heeft een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en realisatie van de BlueCasco® Modelwoning en Experience Centre. Voor dit project heeft Kumij de kunststof kozijnen geleverd. Het bijzondere aan deze kunststof kozijnen is de zeer lage U-waarde; 0,8 W/m2K. Samen met meer dan veertig sponsoren heeft Kumij in Lelystad een woning gerealiseerd die naast energieneutraal, ook zeer comfortabel is. Als een van deze sponsoren zijn wij trots dat wij hier een bijdrage aan hebben geleverd.

 

De modelwoning is een twee-onder-een-kap woning, waarvan een helft volledig is afgebouwd. Hier monitort de Technische Universiteit Eindhoven het comfort van de woning. Ook het energieverbruik wordt nauwkeurig geregistreerd. In de andere helft, het BlueCasco® Experience Center, zijn de componenten tot in detail uitgelicht. Beide zijn gevestigd aan de Vaartweg 131a in Lelystad.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel