Kumij levert kunststof kozijnen voor winnaar VKG Architectuurprijs 2011

dinsdag 22 november 2011
timer 1 min
Het ontwerp voor De Keyzer te Amsterdam van FRANTZEN et al Architecten is bekroond met de VKG Architectuurprijs 2011.Vanwege de gewenste groene kleur en de maatvoering is gekozen voor kunststof kozijnen. Kumij heeft voor dit project de kunststof kozijnen geleverd.

De Keyzer is gebaseerd op de inmiddels gesloopte ‘dubbeltjespanden’ uit 1890. Het stadsblok van 130 bij 24 meter met 112 woningen en een voorzieningenplint heeft zo het monumentale karakter van de straat behouden. Medebepalend is de gebruikte kleur van de kozijnen: Amsterdam Grachtengroen.

 

In de fabriek afgemonteerd

Door onderhoudscriteria bleek deze kleur uitsluitend in kunststof te realiseren. Kumij heeft speciaal hiervoor een folie ontwikkeld om de kozijnen van deze kleur te voorzien. De kozijnen zijn in de fabriek afgemonteerd op de geprefabriceerde baksteenbetonelementen.

 

Kumij is trots op de bijdrage die zij geleverd heeft aan dit project en deelt mee in de VKG Architectuurprijs 2011. De Rollecate Groep feliciteert architect Tom Frantzen en opdrachtgever De Key – De Principaal met deze prachtige prijs.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel