Kroonenberg Groep wint NRW Jaarprijs 2012 met Markthof in Hoofddorp

dinsdag 10 april 2012
timer 2 min
Kroonenberg Groep heeft in samenwerking met ProWinko Nederland de oude Markthof in het centrum van Hoofddorp zeer succesvol herontwikkeld. Het werd ingediend voor de NRW* Jaarprijs 2012 en is de onbetwiste winnaar geworden. Het gebouw is hoogwaardig herontwikkeld en daarmee klaar voor een langjarige, duurzame toekomst.

De nieuwe Markthof is herontwikkeld zonder veel meters toe te voegen en voldoet nu weer helemaal aan de eisen van deze tijd. Het oude gebouw was naar binnen gekeerd in tegenstelling tot de nieuwe Markthof. Door de herontwikkeling heeft het gehele centrumgebied van Hoofddorp een enorme impuls gekregen en is het totale gebied voor de consument veel aantrekkelijker geworden.

Primark

Een grote trekker in het centrum is de tweede Primark in Nederland. Maar het succes van de nieuwe Markthof is zeker niet alleen aan de komst van deze trekker toe te schrijven.

Opvallend is dat in het fraaie pand plaats is voor detailhandel uit alle segmenten, ook uit het lagere segment. Bovenop het centrum zijn eigentijdse woningen gebouwd met eigen parkeerplaatsen en een modern kantoorgebouw. Hierdoor is het pand zeer multifunctioneel.

De gemeente Haarlemmermeer, bij monde van wethouder Arthur van Dijk, is zeer gelukkig met de nieuwe ontwikkeling en heeft de ontwikkelaar graag gefaciliteerd vanwege het degelijke, haalbare plan.

Pi de Bruijn

Ook de architectuur is bijzonder. Architect Pi de Bruijn, bekend van projecten als de Zuidas en de ontwikkeling van de NDSM-werf in Amsterdam, heeft zich laten inspireren door de markante vleugelnootboom die een prominente plek kreeg in het project.

Uit het juryrapport van de vakjury spreekt een belangrijke voorbeeldfunctie voor succesvolle en noodzakelijke (her-)ontwikkelingsprojecten in Nederland. Zo kan het ook!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel