Kozijnprofiel van De Groot & Visser speelt in op nieuwe regeling

dinsdag 8 november 2011
timer 2 min
De overheid gaat het duurzaam (her)gebruik van monumenten stimuleren. Vanaf 1 november 2011 geldt namelijk de subsidieregeling ‘Stimulering herbestemming monumenten’. Deze regeling is bedoeld voor monumenten die worden bedreigd door leegstand of verval, omdat ze zich niet makkelijk lenen voor een nieuwe functie. Of het nu gaat om kerken, industriële gebouwen, scholen, kloosters of kastelen.

De subsidie bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste kan er kan tot € 17.500,- subsidie worden aangevraagd om de haalbaarheid van een herbestemming te onderzoeken. Daarnaast is er een maximale subsidie van € 35.000,- voor het wind- en waterdicht maken van monumenten zodat verder verval wordt voorkomen. Voor dergelijke renovaties biedt gevelspecialist De Groot & Visser een aantrekkelijk kozijnprofiel om het kozijnstaal van vroeger te vervangen: het Koningsvrouwen-profiel.

 

De uitstraling van toen; de eisen van vandaag de dag

Met het Koningsvrouwen-profiel maakt u een monumentaal pand wind- en waterdicht zonder dat het zijn uitstraling verliest. Het kozijnprofiel lijkt op het authentieke stalen stoeltjesprofiel, maar voldoet  aan de eisen van nu. Zo heeft het een aanzichtbreedte van slechts 50 mm met een Uf-waarde van 1,7 W/m2K. Daarmee combineert het Koningsvrouwen-profiel een esthetische oude uitstraling met de hedendaagse eisen. Het Koningsvrouwen-profiel is goedgekeurd door de Welstandscommisie van Amsterdam.

 

www.gv.nl/koningsvrouwen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel