Koning Willem 1 plaquette voor Norm-teq life

woensdag 9 mei 2012
timer 3 min
Op dinsdagavond 8 mei heeft Zijne Koninklijke Hoogheidde Prins van Oranje, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting aan Harrie Evers, oprichter en directeur van het Hengelose bedrijf Norm-teq, de Prestigieuze Koning Willem 1 plaqutte uitgereikt.  Norm-teq life is volgens de jury op alle fronten de oplossing voor de vele naoorlogse verouderde flatwoningen en de vele leegstaande kantoorpanden in Nederland en de rest van Europa.

Voor  deze gebouwen is normaal maar een oplossing mogelijk namelijk sloop. En dit met alle milieutechnische en maatschappelijk onacceptabele consequenties. Bovendien is Norm-teq life een stimulans voor de huidige vastzittende woningmarkt. Norm-teq life is daarmee een goed voorbeeld dat innovatie en duurzaamheid loont.

Norm-teq life
Met Norm-teq life is van praktisch iedere gedateerde flat of kantoorpand een prachtig eigentijds appartementencomplex te maken mits de basisconstructie van beton is en voldoende constructieve kwaliteit heeft. Deze basisconstructie vormt tweederde van het gebouw en hoeft daarom niet gesloopt te worden om vervolgens opnieuw gebouwd te worden. Dit voorkomt heel veel onnodige verspilling van materiaal, energie, tijd en geld.

Daarnaast biedt de huidige bouw- en installatietechniek zoveel mogelijkheden dat in combinatie met een keten brede aanpak woningen in zeer korte tijd omgetoverd kunnen worden in moderne eigentijdse appartementen met riante buitenruimtemogelijkheden. Hierdoor is er voor bewoners geen sprake van langdurige uithuizing en blijft de sociale samenhang behouden. En voor de omgeving is de overlast ook gering. De bestaande infrastructuur blijft behouden, de bouwactiviteiten vinden voor het grootste gedeelte in de fabriek plaats en het oude gebouw verandert in korte tijd in een prachtig modern architectonisch nieuwbouw pand en wordt daarmee een parel in de omgeving.

Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. De Stichting is in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties en De Nederlandsche Bank. Sinds 1958 kent de Stichting de prijs toe. Dit jaar konden bedrijven zich ook inschrijven voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is de natuurlijke opvolger van het Ei van Columbus. De Plaquette wordt toegekend met actieve steun van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

Neuwe impulsen

De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, VNO-NCW, MKB-Nederland, NIVE, Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, Instituut Nederlandse Kwaliteit, TNO, Kamer van Koophandel Nederland en Koninklijk Instituut van Ingenieurs, De Nederlandse Staatsloterij. Voor meer informatie zie: www.kw1prijs.nl Koning Willem 1 plaquette.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel