KNX Professionals verdiepen zich in koppeling met Apple

maandag 23 mei 2011
timer 2 min
Op woensdag 22 juni organiseert de netwerkorganisatie KNX Professionals voor haar leden een themabijeenkomst over de snelgroeiende integratie tussen KNX en Apple-apparaten. Steeds vaker worden woning- en gebouwautomatisering bediend met apparaten als de iPhone en de iPad, maar ook met andere smart phones en tablets.

Op het symposium, dat plaatsvindt in het stadion van ADO Den Haag, zal Bram Elderman, senior System Engineer van Apple Benelux een key-note lezing verzorgen. Ook zullen diverse KNX Professionals een voordracht houden over hun eigen KNX/Apple ontwikkelingen.

 

Specifieke domotica apps

Bram Elderman begint de dag met een lezing over de visie van Apple en de strategie van het concern om via design en gebruiksvriendelijkheid succes te boeken. ’s Middags zal Elderman ook nog een workshop van ongeveer een uur houden waarin hij de KNX Professionals informeert over het ontwikkelen van specifieke domotica apps voor de iPhone en iPad. Naast Apple zullen ook de bedrijven Gira en OpenRemote lezingen houden over het ontwikkelen van applicaties voor smart phones en tablets waarmee men woning- en gebouwautomatisering kan bedienen.

 

AppleKNX-applicatie

Aan het einde van de ochtend is het podium voor de vertegenwoordigers van een unieke samenwerking; drie KNX Professionals hebben hun krachten gebundeld en samen een AppleKNX-applicatie ontwikkeld die zij nu op de markt brengen. Theo Derks, een van de drie partners, houdt een lezing over hoe deze samenwerking tot stand kwam.

 

’s Middags kunnen de installateurs en system integrators nader kennismaken met vier verschillende visualisatiesystemen voor de iPhone en iPad die door vier verschillende KNX Professionals zijn ontwikkeld. Ook hebben de aanwezigen in de middag uitgebreid de mogelijkheid om via speeddates informatie te vergaren over de ontwikkelingen van de verschillende KNX-fabrikanten op dit gebied. Ook de traditionele elektrotechnische fabrikanten zitten niet stil en ontwikkelen visualisatiesystemen die op de nieuwe apparaten te gebruiken zijn.

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel