Knauf introduceert Knauf Bohebiflex

maandag 21 november 2011
timer 2 min
Knauf Bohebiflex is een nieuw totaalconcept, dat van de wand een permanent bereikbare installatieruimte maakt. 

De Knauf Bohebiflex wandgootsystemen kunnen volledig worden ingebouwd, naar keuze onder- of bovenin de wand.  Het resultaat is een gemakkelijk te openen horizontale kabeltransportruimte, van waaruit de installateur de holle ruimte in de wanden en installaties permanent kan bereiken, van onder tot boven en aan beide zijden van de wand.

 

Varianten

Het systeem kent varianten voor scheidingswanden met gipsbeplating, voorzetwanden of bekledingen voor bijvoorbeeld buitengevels, houtskeletbouw, staalframebouw en zelfs massieve wanden. Dankzij de diverse plintafwerkingen zijn de wanden strak en glad af te werken.

 

Altijd vrij om aanpassingen te doen

Vooraf plannen en uitvoeren van aansluitpunten is niet meer nodig. Dat geeft een enorme vrijheid, zowel in de ontwerpfase als in de afbouwfase. Aanpassingen kunnen te allen tijde worden gedaan, zonder omslachtige ingrepen. Frezen is niet nodig en kostbaar breek- en herstelwerk en overlast behoren tot het verleden. Het gehele wandoppervlak biedt toekomstvast de aansluitpunten voor de wensen van nu en de behoeften van morgen. 

 

Kostenbesparing door efficiency

Knauf Bohebiflex slaat een brug tussen bouw- en installatietechniek. Hierdoor zijn ontwerpers, afbouwers, installateurs, gebruikers en beheerders vrij om installaties naar eigen behoefte aan te passen. Dankzij de grote ontwerpvrijheid ontstaat een kostenbesparing in de ontwerp- en uitvoeringsfase, die kan oplopen tot 45 procent in de exploitatie. Ook faalkosten worden gereduceerd, doordat de volgordelijke afbouwwerkzaamheden onafhankelijk van elkaar worden.

 

Volledig onderbouwd

De bouwfysische aspecten van de Knauf Bohebiflex scheidingswanden, zoals de stabiliteit, geluidsisolatie en brandwerendheid, zijn onderzocht en onderbouwd met diverse rapporten en berekeningen. 

 

www.knauf-bohebiflex.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel