Kluswoningen in Bijlmer flat

woensdag 7 december 2011
timer 2 min
Rochdale is er uit! De corporatie dubt al jaren over de herstructurering van Kleiburg, een van de flats in de Bijlmer Amsterdam. Rochdale heeft besloten om exclusief verder te praten met één partij: het consortium De Flat. Het concept genaamd De Flat van dit gelijknamige  consortium geeft Kleiburg een ’tweede leven als woongebouw’ en gaat uit van kluswoningen en een tv-serie.

Het concept van zelfklussen – ontwikkeld in Rotterdam, in het project De Dichterlijke Vrijheid in de wijk Spangen - geeft de koper een grote mate van keuzevrijheid in de grootte van de woning, onder het motto ‘meters maken’: de koper bepaalt zelf het aantal stramienen dat men wil afnemen en mag horizontale of verticale verbindingen maken.

Rond de 350 woningen

Men koopt de woning casco en verzorgt daarna zelf de indeling, de afwerking en de inrichting van de woning. Het aantal woningen in de flat zal rond de 350 liggen, afhankelijk van de keuzes van bewoners. De galerijen worden opgeknipt om zo buurtjes te creëren van zo’n 4 à 5 woningen. De fietsonderdoorgang wordt vergroot, de overige onderdoorgangen worden weggehaald.

Plint

In de plint zijn diverse functies gepland zoals horeca, sport, een kinderdagverblijf en tijdelijke voorzieningen naast de bergingen en fietsenstallingen. Bewoners kunnen ‘voor de deur’ parkeren in een voorziening die in het landschap wordt ingepast. Naast hergebruik, wordt het gebouw verder verduurzaamd door een collectief energiesysteem, een duurzame bouwmarkt en een programma voor hergebruik van materialen.

Zelfklussers

Door de actieve doelgroep van zelfklussers, een menging van wonen en voorzieningen en door een activiteiten programma wil men een verbinding maken tussen De Flat en de buurt. In de tv-serie DeFlat kan het project getoond en gevolgd worden, en kan bovendien de nieuwe Bijlmer als leefomgeving neergezet worden.

Het consortium De Flat bestaat uit KondorWessels Vastgoed, Hendriks CPO, Vireo Vastgoed, en Hollands Licht.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel