KEI, Nicis Institute, Nirov en SEV verder in nieuwe kennisorganisatie Platform31

maandag 2 juli 2012
timer 2 min
KEI, Nicis Institute, Nirov en SEV zijn per 1 juli 2012 formeel gefuseerd tot Platform31. Daarmee ontstaat een onafhankelijke kennisorganisatie die kan bijdragen aan het oplossen van ruimtelijke, economische en sociale vraagstukken van stad en regio. Platform31 helpt professionals en bestuurders met kennis, netwerken, onderzoek en experimenten. Bundelen van netwerken en middelen vergroot de kans op innovatie, geeft schaalvoordelen en efficiencywinst.
Platform31 brengt wetenschap, politiek en praktijk met elkaar in contact. Het is een platform voor professionals en bestuurders. Daarnaast is er de mogelijkheid om individuele kennis en competenties te ontwikkelen. Platform31 biedt daarvoor opleidingen en (maatwerk-)trainingen, zodat iedere professional de uitdagingen van morgen aan kan.

Onafhankelijk en innovatief
De naam laat zien waar de nieuwe organisatie voor staat: een podium waar professionals en bestuurders elkaar kunnen ontmoeten, een vraagbaak en een werkplaats voor de ontwikkeling van nieuwe praktijk en kennis. Platform31 bevindt zich tussen wetenschap, politiek en praktijk en is onafhankelijk. Bundelen van netwerken en middelen vergroot de kans op innovatie, geeft schaalvoordelen en efficiencywinst. Het getal 31 in de naam is de dial code van Nederland, een verwijzing naar Nederland als het primaire werkgebied. Tegelijk is 31 het internationale toegangsnummer. Lokale en regionale vraagstukken hebben vaak een internationale dimensie.

Organisatie
De fusieorganisatie krijgt een managementteam met vijf leden:

- Lex de Boer was directeur van de SEV en gaat de unit experimenten leiden.
- Agaath Grootjans was controller van het Nirov en gaat de bedrijfsvoering leiden.
- Jos Koffijberg was hoofd onderzoek van Nicis Institute en gaat de unit onderzoek leiden.
- Christine Oude Veldhuis was directeur van het Nirov en gaat de unit professionaliseren leiden.
- Olof van de Wal was directeur van KEI en gaat de unit netwerken leiden.

Lex van den Ham is aangesteld als algemeen directeur a.i./kwartiermaker. Hij begeleidt het fusieproces. Naar verwachting zal dit najaar een definitieve directeur zijn aangesteld. Inmiddels is er een definitieve raad van toezicht benoemd met Pieter Winsemius als voorzitter.

Activiteiten en programma
De integratie van activiteiten, programma's en publicaties en websites is 'under construction'.
De logo's van de vier fusiepartners zijn nog een tijdlang in beeld: de opbouw van het nieuwe
merk Platform31 is een groeiproces.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel